Afd. 4: En lille huslejestigning og rumlen om Helhedsplanen

Afdeling 4 – Gellerupparken

Der blev både talt om huslejestigninger, Helhedsplan og valg af suppleanter til afdelingsbestyrelsen, da Gellerupparken holdt afdelingsmøde

Tekst og fotos af Sean Ryan Bjerremand

Der er stadig rumlen over Helhedsplanens konsekvenser for beboerne i Gellerupparken.

For det første er der Tryghedsgarantien. Den er trådt i kraft 1. september 2012 med et års forsinkelse i forhold til forventningen i 2011. Næstformand for afdelingsbestyrelsen Ali Khalil har tidligere i Jyllands-Posten været ude med en barsk kritik af, at boligforeningen og Aarhus Kommune har besluttet, at helt frem til seks måneder før nedrivningen kan man som fraflyttende beboer komme til at hænge på tre måneders husleje. Også i den mundtlige beretning forholdt bestyrelsens formand, Helle Hansen, sig kritisk til dette, og bestyrelsen opfordrer beboerne til at vente med at flytte.

Man ved ikke, hvornår blokkene på Bentesvej skal rives ned.

Får beboerne noget for pengene?
Sidste år fik beboerne en huslejestigning på over 7 procent. I år er varslet noget mindre, 3,16 procent. Det positive er tillige, at beboerne i nogen grad selv har indflydelse på udgifterne. En gennemgang af budgettet viser nemlig, at en stor del af udgifterne er under indflydelse af folks adfærd.

Mange udgifter skyldes nemlig en alt for stor post til hærværk, og Mogens Clingemann, regnskabschef i Brabrand Boligforening, lod en stærk opfordring lyde: ”Tænk over, at disse udgifter skal begrænses!”.

En del af hærværksproblematikken kan måske blive løst ad anden vej. Afdelingen er nemlig i gang med at få nedgravet fiberkabler, som på sigt kan muliggøre videoovervågning. Beboerne skal senere tage stilling for eller imod opsætning af kameraer, der har som formål at mindske hærværk.

Nye suppleanter til afdelingsbestyrelsen
En afdelingsbestyrelse med kun én suppleant kan give problemer ved repræsentantskabsmødet. Her vil man gerne kunne stille fuldtalligt, hvilket for Gellerupparken betyder 15 medlemmer.

Derfor opfordrede afdelingsbestyrelsen beboerne til at overveje at snuse til bestyrelsesarbejdet ved at stille op som suppleant. Fem beboere tog udfordringen op, hvilket vil sige, at Gellerupparkens afdelingsbestyrelse nu består af 15 bestyrelsesmedlemmer samt suppleanterne Ahmed M. Asker Aqraa, Anna Margrethe Nebel, Mohammad Saleh, Elsebeth Frederiksen, Kaltumo Guraa og Sean Ryan Bjerremand.

48 af Gellerupparkens 1776 husstande var mødt op til beboermødet, som blev ledet med Gellerupparkens tidligere formand, Khaled Mansour, som dirigent. Mødet sluttede ved 21-tiden i god ro og orden.


Gellerupparken
Byggeår: 1968-72
Antal lejligheder: 1776
Husleje pr. kvm: 616 kr.
Huslejestigning: 3,16 %
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt