Livet i Gellerup og Toveshøj

Levende mennesker på museum

Tekst af Lise Hansen – arkivfotocollage (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Den Gamle By indsamler historier om livet i Gellerup og Toveshøj med henblik på en udstilling, som åbner i september 2013, om livet i de forskellige aarhusianske bydele.

Helt almindelige mennesker
Projektet handler om det liv, der leves af helt almindelige mennesker som dig, din mor eller din nabo i Gellerup og Toveshøj. Enhver kan bidrage med sin historie, og selv det, der for dig synes kedeligt og hverdagsagtigt uinteressant, er vigtigt at fortælle for at dokumentere livet, der leves lige nu.

Hvis du er tidligere beboer i Gellerup eller Toveshøj, er du også velkommen til at bidrage. Alle de indsamlede historier skal indgå i en udstilling, som åbner i Den Gamle By i september til næste år. Udstillingen kommer også til at indeholde historier fra andre dele af Aarhus, så alle kan lære lidt om andres ønsker, drømme og håb for fremtiden.

Arkivbillede fra Skræppebladets aprilsnar om Gellerupblok der rives ned og genopføres i Den Gamle by (april 2011)

Arkivbillede fra Skræppebladets aprilsnar om Gellerupblok der rives ned og genopføres i Den Gamle by (april 2011)

Hvad er en historie?
En historie kan være mange ting. Det kan for eksempel være dit gamle skateboard, et billede af din familie eller en film, du har lavet sammen med din bedste ven. Alle historier, eller ting med en historie, er interessante, og alle historierne skal i sidste ende være med til at illustrere de forskellige bydele i Aarhus.

På Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, 6. th. sidder Danielle Guldmann Sekwati hver tirsdag fra 14-17 og tager imod historier. Når hun ikke sidder der, forsøger hun aktivt at få fat i beboere i nærområdet, og du kan bare ringe på 41 85 08 61 og lave en aftale, eller du kan kigge forbi museet i åbningstiden.

Landsdækkende projekt
På Arken, et kunstmuseum i Ishøj ved København, bliver der lavet et lignende projekt, bare med udgangspunkt i kunst i stedet for i historie. På spørgsmålet om, hvad Gellerup og Toveshøjs beboere får ud af at være med i projektet, svarer Danielle Sekwati:

”Projektet kan være med til at afmystificere Gellerup og Toveshøj for resten af byen, og det er en mulighed for dialog mellem de forskellige bydele, således at vi får bygget bro imellem Gellerup/Toveshøj og resten af Aarhus.”

Danielle har allerede fået flere beboere i tale, men savner især bidrag fra unge drenge og mænd. Så hvis du kender en ung fyr, som kunne have lyst til at deltage, så vis ham denne artikel.
Hvis du synes, projektet lyder spændende, og du har lyst til at hjælpe Danielle lidt som frivillig, så ring endelig til hende.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt