Gellerupborgere bliver museumsgenstande for en weekend i Den Gamle By

Den 31. maj og 1. juni rykker Århus V ind i Den Gamle By med levende mennesker fra Gellerup, som deltager i en ny udstillingsform på det gamle museum

Af Sean Ryan Bjerremand, foto Agnete Amlund Rasmussen

Helt almindelige mennesker fra Gellerup bliver hen over en weekend til levende museumsgenstande, når de rykker ind i den gamle by med kufferter fulde af personlige ting og genstande, der kan være med at fortælle om deres liv.

Ideen er, at museets gæster kan komme forbi og få en snak også om deres egne minder og måske finde ud af, at mennesker fra Gellerup slet ikke er så anderledes.

Elsebeth Frederiksen er med i Kuffertdialoger i Den Gamle By

Elsebeth Frederiksen er med i Kuffertdialoger i Den Gamle By

Samme weekend vil der også være andre aktiviteter fra Gellerup i Den Gamle By. For eksempel vil der være udstilling af Silvio Zangarinis fotos fra Gellerup, trommer og dans i gaderne med Jafra-danserne, leg på Telefontorvet med Ramallah-spejdere, og også Bydelsmødrene byder indenfor.

Hvad er formålet med dette?
Museumsinspektør Agnethe Amlund Rasmussen fortæller, at Den Gamle By ofte har oplevet, at folk gerne vil have en dialog om udstillede ting. Og gerne, at det ikke kun er eksterne ”eksperter”, der fortæller, men helt almindelige mennesker.

Der er mange historier, som knytter sig til de personlige genstande. Det kan være en skjorte, som var med en tur i USA, og som efter et hav af ture i vaskemaskinen på mirakuløs vis overlevede en brand. Eller det kan være Emil fra Lønneberg, der giver minder om barnet i én selv. For blot at nævne et par eksempler.

Forventningsfuld stemning
Hos de frivillige i arbejdsgruppen på Gellerup Museum, som har været med til at pakke kufferter til udstillingen, er stemningen spændt på muligheden for at komme i dialog med Den Gamle Bys gæster, og måske snakke om et stykke musik eller noget personligt fremstillet kunst, som kan give deltagerne anledning til at fortælle om deres liv og bydel på en alternativ facon.

Oplægget til udstillingen går ud på at give deltagerne så brede muligheder som muligt for at fortælle om deres liv i Gellerup.

”Find alle de ting frem, som du gerne vil udstille, og som fortæller noget om, hvem du er, hvad du laver, og hvad du interesserer dig for. Der skal både være de særlige historier og de helt almindelige historier.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt