Afd. 22: Sonnesgården vil bevare stemningen

Afdeling 22 – Sonnesgården

Koncert på nyt – brugt klaver

Tekst og foto: Hans Esmann Eriksen

Da Sonnesgården startede for snart 10 år siden, fik afdelingen foræret et klaver fra en af de nye beboere. Det var et gammelt opretstående Hornung og Møller med jernramme. Et fint gammelt klaver, som har tjent afdelingen og dets ejer i mange år. Men der var et problem. Nok havde klaveret en jernramme, men klaverstrengene var spændt op på en måde, der gjorde, at klaveret tit skulle stemmes. Det betød, at instrumentet i praksis blev mere og mere ubrugeligt.

Emmy Hartvig modtager det ”nye” klaver

Emmy Hartvig modtager det ”nye” klaver

Sonnesgården vil bevare den gode stemning
I Sonnesgården har beboerne fra starten lagt vægt på, at der var en god stemning i afdelingen. En del af den gode stemning kom af cafeeftermiddage og små fester med sang og bægerklang.
Her kom klaveret i spil. Men glansen går lidt af Sant Gertrud, hvis klaveret ikke kan holde stemningen og spiller falskt.

Bestyrelsen lagde ansigtet i alvorlige folder for at finde en løsning, så stemningen på næste års ti-årsjubilæum ikke blev ødelagt af et gammelt, men falskt klaver. På budget-afdelingsmødet vedtog afdelingen at købe et nyt, men dog stadig et brugt klaver.

En Yamaha er ikke alene en motorcykel
Et lille udvalg med Emmy Hartvig i spidsen gennemsøgte med hjælp fra en dygtig pianist markedet i Aarhus for gode vellydende brugte klaverer. Efter lang tids søgen fandt udvalget frem til et 20 år gammelt Yamaha-klaver i fin stand, som kostede et mindre husmandssted.

Yamaha er en japansk koncern, der i gamle dage producerede motorcykler og militært isenkram. Efter krigen begyndte firmaet også at producere klaverer og flygler. Klaverer, som i dag regnes for noget af det bedste, man kan få.

I begyndelsen af november ankom det funklende sorte klaver til Sonnesgården, og det gamle klaver gik på aftægt. Nu skulle Yamahaen indvies.

Heine og Minako spiller firhændigt

Heine og Minako spiller firhændigt

En koncert med et japansk klaver og en japansk pianistinde
Det nye klaver skulle naturligvis indvies med en koncert. Den dygtige pianist, Heine, der havde hjulpet med at finde klaveret, tilbød at lave en lille koncert sammen med sin kone, Minako. Minako er en japansk pianistinde.

De fleste af afdelingens beboere mødte spændte op til koncerten, som bestod af både klassiske og mere populære numre. Både Heine og Minako spillede. Til sidst spillede de firhændigt tre ungarske danse af Liszt.

Koncerten havde virkeligt sat klaveret på en prøve, hvor den fik på alle tangenter.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt