Lys inde i tunnellen

Ny belysning i gangtunnellen under Silkeborgvej og Louisevej baner vej for kunstprojekt på initiativ af Gellerup Fællesråd

Af Helle Hansen. Fotos af Helle Hansen og Kirsten Hermansen

I mange år har det været en trist oplevelse at skyde genvej gennem tunnelen under Silkeborgvej og Louisevej syd for City Vest. Væggene har været overmalet med mere eller mindre kønne graffititegninger, som man dog næsten ikke har kunnet se, fordi belysningen i de to tunneller har været så ringe, at man nærmest ikke kan se noget. Heller ikke ansigterne på folk, som man går forbi.

LED-lamper med klart lys
I starten af november skete der så pludselig noget. De gamle mørke metallamper blev skiftet ud med smarte nye LED-lamper, som lyser tunnellerne op, så det nærmest minder om dagslys. Og nu er det blevet nemt at se ansigterne på folk, man går forbi. Men samtidig er alle de gamle graffititegninger desværre også blevet synlige – og de er grimme.

Borgerne gør rent
I Gellerup Fællesråd er der planer om at gøre noget ved det triste udseende i de to tunneller. Aarhus Kommune har givet lov til, at fællesrådet kan igangsætte et projekt med at male tunnellerne. Blot har kommunen betinget sig, at der ikke må være nogen udgifter for kommunen, og at de nye tegninger heller ikke må være graffitilignende.
Gellerup Fællesråd har taget kontakt til Unge4Unge, som har sagt ja til at være med til at vaske gangtunnellerne ned og derefter male væggene lyse og venlige.

Børnetegninger kan pynte
Tunnellerne under Silkeborgvej er skolevej for mange børn fra Gellerupparken, som går i skole på Sødalskolen.
Fællesrådet har derfor taget kontakt til Sødalskolen for at høre, om skolen er interesseret i at være med i et kunstprojekt, hvor de mindste klasser skal være med til at lave tegninger, som kan projiceres op på væggene i de to tunneller.
Tanken er, at nogle af områdets unge skal være med til at male børnetegningerne op på gangtunnellernes vægge og loft.

Tunnellerne under Silkeborgvej og Louisevej er blevet meget bedre oplyst med de nye LED-lamper. Nu trænger væggene til at blive malet, mener Gellerup Fællesråd.

Tunnellerne under Silkeborgvej og Louisevej er blevet meget bedre oplyst med de nye LED-lamper. Nu trænger væggene til at blive malet, mener Gellerup Fællesråd.

Sponsorer og støttemidler
Arbejdet med at skaffe penge og sponsorer til malingen af de to tunneller er i fuld gang. Fællesrådet ønsker at bidrage til aktiviteten og håber også at kunne hente hjælp i den nye kulturpulje i Gellerup og fra andre sponsorer, som synes, at projektet er en god ide.
Selve rengøringen og malingen af tunnellerne kan først sættes i værk næste forår, når der igen kommer varme i luften, mens arbejdet med at fremstille børnetegninger kan gå i gang allerede denne vinter.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt