Eks-rødder fra Herredsvang fik ildsjælepris

Aarhus V løb med al rosen, da Det Boligsociale Fællessekretariats pris blev uddelt

Landsbyggefonden og Boligselskabernes Landsforenings direktør, Bent Madsen, forsøgte at skabe spænding, da han i starten af året fik til opgave at overrække Det Boligsociale Fællessekretariats ildsjælepris, som for femte gang blev uddelt i forbindelse med sekretariatets årlige nytårskur.

Da spændingen blev udløst, var det seks overraskede unge mænd fra Herredsvang, der blev kaldt frem til hyldest og klapsalver fra hele salen. Prismodtagerne er Mahmoud Halloum, Mahmoud Sheikh, Omar Radi, Mark Merek, Robin Nielsen og Mustapha Baddoura.

De unge mænd, der er i alderen 22-30 år, modtager prisen, fordi de på fornemmeste vis optræder som rollemodeller over for de yngre børn og unge i Herredsvang og i særdeleshed i forhold til de unge, som har problemer, de kæmper med. Alle de seks unge mænd er selv opvokset i Herredsvang. Flere af dem har en forhistorie i det kriminelle miljø, men i dag er de alle i arbejde eller under uddannelse.

De seks overraskede prismodtagere, Mahmoud Halloum, Mahmoud Sheikh, Omar Radi, Mark Merek, Robin Nielsen og Mustapha Baddoura, fik overrakt ildsjæleprisen af Landsbyggefonden og BLs direktør, Bent Madsen.

De seks overraskede prismodtagere, Mahmoud Halloum, Mahmoud Sheikh, Omar Radi, Mark Merek, Robin Nielsen og Mustapha Baddoura, fik overrakt ildsjæleprisen af Landsbyggefonden og BLs direktør, Bent Madsen.

De unge kan noget særligt

Bent Madsen kunne fortælle, at de seks unge mænd, i forbindelse med at Kulturhus Herredsvang sidste forår var udsat for en bølge af indbrud og hærværk, ydede en uvurderlig indsats. De unge kan nemlig noget, som de professionelle aldrig vil kunne lære, uanset hvor mange år de arbejder eller længden på deres uddannelse.

Det er Susanne Bøgelund, leder af det boligsociale arbejde i Herredsvang, der har indstillet de unge til ildsjæleprisen. Hun fortæller, at de seks unge mænd nyder stor respekt hos områdets børn og unge, og den respekt bruger de til at tilkendegive, at de ikke vil finde sig i hærværk eller anden uhensigtsmæssig opførsel.

Herredsvang på rette vej

Susanne Bøgelund er overbevist om, at grunden til, at problemerne i Herredsvang i dag bliver løst relativt hurtigt, er de unge mænds fortjeneste, fordi de udviser handlekraft, høj moral og ikke mindst påtager sig stort ansvar for deres boligområde. Og de seks prismodtagere er med deres bemærkelsesværdige og vedholdende indsats med til, at man i fællesskab er på vej til at nå målet om at gøre Herredsvang til et endnu bedre sted for børn og unge at vokse op.

Ildsjæleprisen er på 6.000 kroner, som er doneret af D|K2 Bygherrerådgivning.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-01 Februar side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2013-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data