Åbent hus i Hasselager

Landets første boliger i højstyrkebeton

af Kirsten Hermansen, foto: Tina Petersen

En hundekold lørdag i februar holdt boligforeningen åbent hus med fremvisning af de nye færdigbyggede boliger på Hasseltoften 45A-E samt første etape af de nye boliger på Kildeagervej.

Byggeriets profil

Byggeriets profil

Hasselager ligger ca. 10 km. fra Aarhus centrum og ganske tæt ved motorvej E45. Hasseltoftens boliger består af fem rækkehuse i en samlet blok.
1. etape på Kildeagervej består af 30 boliger og er klar til indflytning 15. april 2013, og næste etape på 45 boliger bliver færdig til sommer.

Samtale-køkkener med åben stue

Samtale-køkkener med åben stue

Ægte 0-energiprojekt
Byggerierne består af rækkehuse i en og to etager. Boligerne på Kildeagervej er opført i hvide glatte lavenergielementer, mens skure og felter ved indgangene er udført i mørkegrå elementer. Ydervæggene af højstyrkebeton har en høj isoleringsevne, på trods af at vægtykkelsen kun er 35 cm.

Tage er i aluminium og med solceller integreret på alle tagflader. Solcelleanlægget er et af Danmarks største, udført på alment boligbyggeri. Det dækker sammen med varmepumper bebyggelsens energiforbrug. Boligerne producerer på den måde den nødvendige energi til både opvarmning og varmt vand.

Mange mennesker trodsede kulden
Det var flot at se de smukke lyse bo-grupper placeret med fem huse pr. bo-gruppe og med gennemsnitlig 15 boliger placeret omkring et torv.

”Vi har lige solgt ejerbolig og er derfor på udkik efter en spændende bolig. Det er det energimæssige, der tiltrækker os,” lyder det fra to interesserede besøgende.

”Vi har lige solgt ejerbolig og er derfor på udkik efter en spændende bolig. Det er det energimæssige, der tiltrækker os,” lyder det fra to interesserede besøgende.

Byggeriet på Kildeagervej har et meget stramt udseende, og om det er smukt, er en smagssag. De fleste vil nok være enige i, at det heller ikke er grimt.

Det er ret fantastisk, at man her igen har noget gedigent alment byggeri, der er på forkant med den fremtid, der kræver et lavt energiforbrug. Byggeriet har et energiforbrug, der er langt forud for de krav, som lovgivningen stiller til nybyggeri.

Lav-energiboliger indvendig
Boligerne indeholder indgangspartier med mørkegrå klinker, flotte badeværelser og samtalekøkkener i ét med stuen.

Byggerierne betår af boliger i både et, halvandet og to plan, og de findes som 2-rums-, 3-rums- og 4-rumsboliger i forskellige udformninger, alle med bad og toilet i stueplan.

Se mere på Brabrand Boligforenings hjemmeside: www.brabrand-boligforening.dk og www.aarhusbolig.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt