Godsbanen

En kulturgevinst for Aarhus

Af Inger Bloch – illustration af Jesper Ankjær

Min klumme handler denne gang om den tidligere godsbanegård i Skovgaardsgade. Den er nu bygget om og fungerer som et åbent samlingssted med mange forskellige aktiviteter.

En rundvisning
For nylig var jeg med i en rundvisning, hvor vi gik omkring i området og så nogle af de mange værksteder og lokaler.
Det var en dejlig oplevelse – og jeg blev helt overrasket over alle de udfoldelsesmuligheder, der fandtes.

Godsbanegården består af den gamle hovedbygning og de to tidligere varehaller, der ligger vinkelret på hovedbygningen. Mellem hallerne, hvor der før var perroner, er der nu et åbent gårdrum og en helt ny bygning, der bl.a. rummer restauranten ”Folkekøkkenet”. Her er der et varieret tilbud på tavlen – lige fra en enkelt kop kaffe til middage med flere forskellige retter.

Vi startede rundgangen i den første hal, der er indrettet med information og en lang række værksteder, fordi husets åbne værksteder er flyttet til denne adresse. Desuden er der teatret Katapult, som har deres prøvesal her.

Fra hallen kan man gå direkte ind i den ny bygning med Folkekøkkenet, teater/koncertsale og nogle møderum. Man bemærker næsten ikke, at man er kommet ind i et nyt hus. Arkitekterne har tilstræbt en arkitektur med et råt indtryk, som passer til stedet. Taget over Folkekøkkenet skråner helt ned til jordhøjde. Dette bevirker, at man ude fra gården kan gå 19 meter op ad det skrå tag og nyde udsigten over byen!

Fra den ny bygning kan man fortsætte ind i den anden hal, kaldet ”Den rå hal”, og for enden af denne har spillestedet ”Radar” fået indrettet lokale.
I den gamle hovedbygning holder Århus Filmværksted til. Der er gæsteværelser, mødelokaler og kontorer. Aarhus Kulturforvaltning og ”Kulturhovedstad 2017” har deres kontorer her.

Åbent for alle
Godsbanegården er blevet et sted med et pulserende liv! Der er mulighed for at benytte de forskellige værksteder og faciliteter, med eller uden vejledning, og man kan leje sig ind i forskellige lokaler. Der er masser af udstillinger, teaterforestillinger og koncerter – og ikke mindst: Alle er velkomne til at gå ind, også hvis de bare ønsker at kigge sig omkring.

Prøv det
Jeg kan kun anbefale, at man lægger vejen forbi Godsbanegården og ser sig om – og måske også går ud i gårdrummet og op på taget (hvis man ellers tør).
Jeg tror, at andre – ligesom jeg selv – vil få en både interessant og sjov oplevelse.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt