Konkurrence om beboerhuse og bypark

Beboerne beslutter de grønne områder

Af journalist Marianne Stenberg, Brabrand Boligforening

Som en del af Helhedsplanen bliver der udskrevet en arkitektkonkurrence om, hvordan fremtidens byrum i Gellerupparken og Toveshøj skal se ud. Realdania har doneret 3,5 mio. kroner til konkurrencen, som er startet op i april med en beboer- og borgerinddragelses-proces, der løber frem til 20. juni.
I forlængelse af byrumskonkurrencen vil der også blive afholdt konkurrencer om hver af de to beboerhuse, der skal opføres i Gellerupparken og på Toveshøj.

Byrum er gader, plads- og landsskabsrum – byparken og grønne områder. Byrums-området er vist på kortet, hvor de to beboerhuse også er placeret ind. Beboerhuset i Gellerupparken skal blandt andet indeholde communitycenter som for eksempel bibliotek m.m. På Toveshøj er der foreslået sundhedshus som tema for det kommende beboerhus. Hvad husene og byrummene ellers skal indeholde, bliver under brugerprocessen defineret gennem de input og ønsker, der kommer fra beboere og borgere.

De ønsker og behov, som kommer frem under brugerprocessen, indgår i et program, som arkitekterne skal tegne efter.
Det er selvfølgelig ikke alle ønsker og behov, der kan opfyldes.
Det er også her vigtigt at understrege, at det i sidste ende er beboerne i Gellerupparken og Toveshøj, der beslutter, hvordan byparken og de grønne områder skal se ud. Det er beboermøderne, der skal godkende forslag inden realisering.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt