Storstilet 1. spadestik ved de nye Havnehuse

Ros fra borgmester og rådmand til det nye byggeri

Tekst af Elsebeth Frederiksen, foto af Elsebeth Frederiksen & Pernille Benzon

Fredag 7. juni var der dækket op, et band spillede, og der var gratis fadøl og vin til gæsterne, som skulle overvære det 1. spadestik til Havnehusene.
Havnehusene er Brabrand Boligforenings nye store byggeri på Aarhus Ø ved siden af Isbjerget, og det forventes at stå klar i 2015.

Havnehusene skal indeholde 83 almene familieboliger og 149 ungdomsboliger. De bygges af arkitektfirmaerne Adept og Luplau & Poulsen samt Dansk Boligbyg og Niras.

Borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for miljø og teknik Bünyamin Simsek og formanden for foreningsbestyrelsen, Jesper Pedersen, kom og holdt taler.

Mangfoldighed og miljø
Borgmesteren forklarede, hvor stolt han er af, at Brabrand Boligforening trodser den økonomiske krise og sætter et så stort projekt i gang. Han mener ikke, at man kan få en bolig et bedre sted end på havnen, tæt på byen og med udsigt over havet. Han fremhæver, at Brabrand Boligforening gennem denne bebyggelse fremmer mangfoldigheden og byen.

Bünyamin Simsek er stolt over at bo i Aarhus og mener, at Danmark kan være stolt af at have en by som Aarhus. Med det mener han, at der findes så mange forskellige initiativer og investorer, som er villige til at tage chancen i Aarhus. Han fremhæver, at de, som skal bygge Havnehusene, har tænkt gårdmiljøer ind i tegningerne, så bygningen kan være en lille oase i den fortravlede by.

Jesper Pedersen er mere fokuseret på de miljømæssige forhold og gør opmærksom på, at havnehusene ikke bare overholder 2020-miljøkravene, men også 2025.
Efter disse taler gik de tre herrer ud og tog det første spadestik, hvorefter der var lagt op til musik og stor buffet med alt godt fra havet.

Borgmester Jacob Bundsgaard
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt