Venskaber

Om lange venskaber og sammenhold – også i boligafdelingen

Af Inger Bloch – illustration af Jesper Ankjær

Et møde
I maj deltog jeg i en fødselsdagsfest i Nordjylland ved en af mine gamle venner. Vi var ca. 40 gæster.
Jeg fandt hurtigt sammen med en lille gruppe, som jeg har været sammen med til sommertræf gennem efterhånden rigtig mange år. Vi er otte i denne gruppe, den ene har jeg faktisk gået i klasse med, da vi var store børn.

Vi lejer gerne et sommerhus i en uge, så går vi lange ture, spiser lækker mad, nyder samværet og udveksler oplevelser og begivenheder, der er indtruffet siden sidst. Den dag i maj var vi omgående på bølgelængde, selvom vi ikke havde set hinanden i op til et år – og vi kommunikerede let og ubesværet.

Der er noget særligt ved disse årelange venskaber, og jeg tror, at mange vil give mig ret i, at man føler en stor tryghed ved dette: At man gennem årene har været vidne til hinandens liv, at man kan være sig selv og ikke behøver at forstille sig (ligesom når man ser sine søskende, hvis man er så heldig at have nogle).

Mit budskab her vil være, at man skal forsøge at holde kontakten til gamle venner – også selvom der kan gå lang tid mellem møderne, og sommerferien kan være et fint tidspunkt til at gøre noget ved det!

Sammenhold
Der er mange former for venskaber, og de er naturligvis ikke afhængige af alder. Man kan sagtens være rigtig gode venner med personer, der er meget yngre eller ældre end én selv, og man kan være gode venner med sine naboer.

Krige eller katastrofer kan også knytte mennesker sammen i et fællesskab. Aktuelt kan vi se, hvordan befolkningen omkring Europas store floder hjælper hinanden og står sammen i kampen mod vandmasserne, der skyller ind over byerne.

Et eksempel fra vores egen lille verden her i boligafdelingen er, at vi beboere har fået mere øje på hinanden og er begyndt at tale meget mere sammen om de kommende renoveringer og truende huslejestigninger.

Og det er godt sådan, for selvom vi beboere skal lytte til faglig rådgivning, er det ikke alene afdelingsbestyrelsen eller boligorganisationens top, der bestemmer, hvad der skal gennemføres. De endelige beslutninger ligger hos beboerne – og det er da også os selv, der kommer til at betale for det hele.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt