Thomas Medom tilbage på Toveshøj

Thomas Medom, SF, er ny rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Han har indtil for nylig arbejdet på Tovshøjskolen som lærer

Tekst og foto af Elsebeth Frederiksen

Thomas Medom er uddannet lærer og har indtil for nylig arbejdet på Tovshøjskolen. Det var en spændende periode for ham, for der lærte han, hvilke udfordringer der findes i Gellerup og Toveshøj.
”Jeg valgte at arbejde på Tovshøjskolen, fordi jeg gerne ville prøve mig selv af og se problematikkerne indefra,” fortæller han.

Arbejdet gav ham store udfordringer, men var også et bevis på, hvor meget social nød der kan være i dele af Gellerup. Men selvom der er social nød, fik han et rigtigt godt indtryk af, hvor mange forældre der engagerer sig i deres børn og vil dem det bedste – ligesom alle andre forældre. Det er for Thomas Medom det billede, der står stærkest tilbage.

Rådmand Thomas Medom på besøg hos Filmprojekt Gellerup i kælderen på Tovshøjskolen, hvor han engang har arbejdet som lærer.

Rådmand Thomas Medom på besøg hos Filmprojekt Gellerup i kælderen på Tovshøjskolen, hvor han engang har arbejdet som lærer.

Kan bruge erfaringen fra Toveshøj
Han vil bruge sin erfaring fra Tovshøjskolen til at gøre de politiske historier konkrete. Før jul kom en sag i byrådet om nogle unge fra Gellerup og Toveshøj, som havde været på rejse med ungdomsskolen nede sydpå. Der havde været en del skriverier om det, og det blev nærmest en skandalesag i pressen. Der var borgerlige politikere, som ville have stoppet tilskuddet til de unges rejser.

”Der havde jeg konkrete oplevelser med både at kende nogle af disse børn og kende nogle af de voksne, der har været omkring dem. Derfor kunne jeg gå helt anderledes ind i en politisk debat.”

Familier skal kunne smides ud
Thomas Medom er generelt for at smide familier ud af boligen, hvis de har lavet ballade. Hvis de altså bor i det område, de har lavet ballade i. Men de kan ikke smides ud for noget, de har gjort et andet sted i byen.

”Løsningen er jo ikke kun at smide familier ud. De familier, som har problemer med at styre de unge, skal have hjælp. Her skal familierne have en mere aktiv rolle, hvor de er rollemodeller for børnene. Det kan være, at de unge får voksne forbilleder, som står op om morgenen og går på arbejde, og på den måde viser, at de kan forsørge deres familie. Det er sådan nogle ting, der rykker.”

Er selv gammel rebel
Thomas Medom er opvokset i Hammerum i Midtjylland, men har brugt det meste af sit voksne liv i Århus.

”Jeg var lidt af en rebel, da jeg var ung,” forklarer han og beskriver, hvordan han mødte op til session med piercing i øjenbrynet og med dreadlocks.

Hans udseende er blevet modereret lidt med tiden. Han er også blevet far til to og på den måde mindre rebelsk og mere ansvarlig. Han har boet forskellige steder i Århus, blandt andet Vestbyen, men i dag har han slået sig ned med kone og børn i Hjortshøj.

Skræppebladet bringer i de næste numre små portrætter af de nye rådmænd i Århus.Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt