Gellerup.nu og her (maj ’14)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toves-høj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Gellerup får fra næste år og fremad en af landets mest ambitiøse park-projekter. Hele 100 mio. kr. anvendes til at ændre Gellerupparkens og Toveshøjs grønne stisystem til et fremsynet parksystem med logiske stiforløb, gode lege- og sportsarealer, tryghed og masser af spiselige ting. Lige nu kæmper tre konsortier om at blive den endelige vinder af konkurrencen – det sker til september.

Vi har været med skolebussen til Holme Skole – som er en af de skoler, der modtager Gellerups elever med behov for sprogstøtte. Busning af skolebørn er meget omdiskuteret, for selv om børnene generelt forbedrer deres dansk i modtageskolen, så er der også mange ulemper ved ordningen, som også koster skolevæsenet 13 mio. kr. om året. De børn, vi talte med på turen til Holme, er i øvrigt glade for at gå der.

Gellerup har Verdenshaverne, som er to fælles haver, men der er også nyttehaver imellem blokkene, som man kan leje for en meget billig penge. I påsken fik Toveshøj også de første 10 nyttehaver, da beboere og foreninger gik sammen om at banke pæle ned og sætte hegn op.

Og endelig annoncerer vi årets Gelleraps, den store festival for unge fra hele Århus, som i år foregår fredag den 23. maj i Globus1.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt