Gellerup.nu og her (maj ’17)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Findes der et sted, der er båret af frivillighed – så må det være Gellerup, der skaber ildsjæle i masser af foreninger og netværk. Dem vil vi gerne hylde, og vi starter med små portrætter af de to formænd og de to næstformænd i afdelingsbestyrelserne – uden at alle andre frivillige i området overses!

De unge, der spiller og træner fodbold, skal for eksempel ikke glemmes. Vi har været på kunstgræsbanen og mødt Ahmad Younes, der har fået en talentkontrakt med AGF. Måske han engang kan hjælpe dem ud af krisen?

Det skal ikke være fodbold det hele, mener andre unge, der også arbejder frivilligt: kunst og kultur bør rangere højere hos børn og unge – derfor knokler de på med at skabe en kulturfestival for og af unge.

Fra kulturfronten foromtaler vi også Gellerups helt store satsning: fuldmåneeventen sidst i juli.

Endnu en frivillig, Mohammed Weis, drager rundt i lokalområdet og forsøger at få skabt mere dialog mellem forældre og børn – det er sådan noget, der er med til at løfte området.

Så er der Bydelsmødrene, der er efterspurgte i mange sammenhænge. Gellerup.nu talte sprogindlæring med en af bydelsmødrene – det kom der en anderledes sprog-vinkel ud af.

Der har været afdelingsmøder i Gellerupparken og Toveshøj. Det meste er refereret i Skræppebladet her, men der er lidt mere fra møderne at hente i gellerup.nu.

Nå, ja, og så er vi også nogle, der får løn for arbejdet i Gellerup. Mød Nanna Kold og Kristian Lauritsen, to relativt nye ledere i det boligsociale arbejde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt