’Starten på en spændende rejse’

Take off Helhedsplanen

Næstformand Keld Albrechtsen er boligforeningens ansvarlige for Helhedsplanen, og han slog fast, at vi sammen kan være med til at gøre Gellerup til et endnu bedre sted at bo og leve.

Næstformand Keld Albrechtsen er boligforeningens ansvarlige for Helhedsplanen, og han slog fast, at vi sammen kan være med til at gøre Gellerup til et endnu bedre sted at bo og leve.

Talere i Tousgårdsladen: Når beboerne står sammen, bliver Gellerup attraktivt og til et godt sted at bo

”Der har været en negativ udvikling i Gellerup. Men i dag er den positiv, både med uddannelse, arbejde, tryghed og så videre. Men udviklingen skal speedes op, og hvordan gør vi det?”

Dette var udgangspunktet for Gellerup-beboer og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), da han holdt tale for de ca. 70 fremmødte til Take Off-dagens morgenmad i Tousgårdsladen.

Han havde også svaret på sit eget spørgsmål: Ved at beboerne står sammen, er med til at gøre området attraktivt og til et godt sted at bo. Han talte om Helhedsplanens muligheder for, at der laves flere butikker, om at give plads til kreative mennesker, at give gæster en eksotisk oplevelse og så videre.

Da snakken startede i 2005

I sin tale gik afdelingsformand Helle Hansen også lidt tilbage i tiden og fortalte blandt andet, at hele snakken om ”forandringer” startede i 2005, i 2007 blev det mere konkret, og mange formulerede deres drømme i Globus1 i 2008. I 2010 blev det til en politisk aftale, og beboerne stemte ja i både 2010 og 2011.

Helle Hansen brugte alle årstallene for at markere, at nu er det snart slut med kun at snakke. Når gravemaskinerne går i gang med vejforløbet fra Ringvejen/Globus1 og op ad Gudrunsvej, så starter forandringerne.

”Det er en spændende rejse, vi som beboere i Gellerupparken og Toveshøj tager af sted på,” sagde hun.

De to afdelingsformænd, Helle Hansen (tv) og Anett Sällsäter Christiansen, var på hjemmebane, da de fortalte beboerne om deres ønsker for Helhedsplanen.

De to afdelingsformænd, Helle Hansen (tv) og Anett Sällsäter Christiansen, var på hjemmebane, da de fortalte beboerne om deres ønsker for Helhedsplanen.

Kiosk, ældreboliger og et køkken

Toveshøjs afdelingsformand, Anett Sällsäter Christiansen, talte mest om fremtiden, ikke mindst de konkrete forbedringer, som den fysiske og den sociale helhedsplan vil give området.

”Om nogle år vil der være ca. 60 plejeboliger, der vil ligge et sundhedshus/beboerhus fyldt med tilbud som læge, tandlæge, fysioterapeut, et apotek, et fitness-center, en lille cafe og muligheder for beboeraktiviteter. Ud over det ønsker nogle beboere sig også en kiosk, og vi taler også om at placere et fællesvaskeri i forbindelse med beboerhuset.”

Hun nævnte en række andre konkrete ting, blandt andet planen om at lade Janesvej fortsætte forbi bazaren og til Edwin Rahrs Vej – det giver nemlig mulighed for, at der igen kan komme busser.

Endelig varslede hun en af de boligsociale aktiviteter i Tousgårdsladen – folkekøkkenet.
”Så er der ikke andet end at sige ’Velbekomme’!”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-04 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-04 Maj side 14
i sektionen Helhedsplanen

forsiden af magasinet 2014-04 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data