’Starten på en spændende rejse’

Take off Helhedsplanen

Næstformand Keld Albrechtsen er boligforeningens ansvarlige for Helhedsplanen, og han slog fast, at vi sammen kan være med til at gøre Gellerup til et endnu bedre sted at bo og leve.

Næstformand Keld Albrechtsen er boligforeningens ansvarlige for Helhedsplanen, og han slog fast, at vi sammen kan være med til at gøre Gellerup til et endnu bedre sted at bo og leve.

Talere i Tousgårdsladen: Når beboerne står sammen, bliver Gellerup attraktivt og til et godt sted at bo

Af Birger Agergaard, foto Martin Krabbe

”Der har været en negativ udvikling i Gellerup. Men i dag er den positiv, både med uddannelse, arbejde, tryghed og så videre. Men udviklingen skal speedes op, og hvordan gør vi det?”

Dette var udgangspunktet for Gellerup-beboer og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), da han holdt tale for de ca. 70 fremmødte til Take Off-dagens morgenmad i Tousgårdsladen.

Han havde også svaret på sit eget spørgsmål: Ved at beboerne står sammen, er med til at gøre området attraktivt og til et godt sted at bo. Han talte om Helhedsplanens muligheder for, at der laves flere butikker, om at give plads til kreative mennesker, at give gæster en eksotisk oplevelse og så videre. 

Da snakken startede i 2005
I sin tale gik afdelingsformand Helle Hansen også lidt tilbage i tiden og fortalte blandt andet, at hele snakken om ”forandringer” startede i 2005, i 2007 blev det mere konkret, og mange formulerede deres drømme i Globus1 i 2008. I 2010 blev det til en politisk aftale, og beboerne stemte ja i både 2010 og 2011.

Helle Hansen brugte alle årstallene for at markere, at nu er det snart slut med kun at snakke. Når gravemaskinerne går i gang med vejforløbet fra Ringvejen/Globus1 og op ad Gudrunsvej, så starter forandringerne.

”Det er en spændende rejse, vi som beboere i Gellerupparken og Toveshøj tager af sted på,” sagde hun.

De to afdelingsformænd,  Helle Hansen (tv) og Anett Sällsäter Christiansen, var på hjemmebane, da de fortalte beboerne om deres ønsker for Helhedsplanen.

De to afdelingsformænd, Helle Hansen (tv) og Anett Sällsäter Christiansen, var på hjemmebane, da de fortalte beboerne om deres ønsker for Helhedsplanen.

Kiosk, ældreboliger og et køkken
Toveshøjs afdelingsformand, Anett Sällsäter Christiansen, talte mest om fremtiden, ikke mindst de konkrete forbedringer, som den fysiske og den sociale helhedsplan vil give området.

”Om nogle år vil der være ca. 60 plejeboliger, der vil ligge et sundhedshus/beboerhus fyldt med tilbud som læge, tandlæge, fysioterapeut, et apotek, et fitness-center, en lille cafe og muligheder for beboeraktiviteter. Ud over det ønsker nogle beboere sig også en kiosk, og vi taler også om at placere et fællesvaskeri i forbindelse med beboerhuset.”

Hun nævnte en række andre konkrete ting, blandt andet planen om at lade Janesvej fortsætte forbi bazaren og til Edwin Rahrs Vej – det giver nemlig mulighed for, at der igen kan komme busser.

Endelig varslede hun en af de boligsociale aktiviteter i Tousgårdsladen – folkekøkkenet.
”Så er der ikke andet end at sige ’Velbekomme’!”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt