Gellerup.nu og her (mar. ’15)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toves-høj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Gellerup har fået blokambassadører, og en af dem fortæller, at hun både giver noget til sig selv og til beboerne, når hun opsøger dem og er med til at gøre området til et bedre sted og med mere fællesskab.

Beboerne i Gellerup tager radikaliseringsdebatten alvorligt – og i kølvandet er opstået en ny forening, som vil rådgive især unge beboere omkring job og uddannelse – netop for at hindre, at nogle af dem kommer ind i en negativ spiral.

En mor af palæstinensisk oprindelse taler så meget dansk med sin treårige søn, at han ikke engang behøver at blive sprogscreenet – og moderen kan frit vælge skole til ham.

Nye veje giver en masse praktisk bøvl for beboerne, og vi bringer en artikel om, at Vibeke Dam Hansen og Kim Skjelmose fra boligforeningen tager sig af beboernes spørgsmål og sørger for, at der kommer god information ud om vejspærringer og andet bøvl.

Vi har været på Tovshøjskolen, som gerne vil have forældrene til at træde i karakter og stille krav til deres børn og sørge for, at de får sovet nok og får motioneret.
Vore Unge Reportere har blandt andet været til Fed Ferie i Globus1 og har desuden talt med et par unge om henholdsvis fritidsjob og Islam.

I Globus1 ligger det kommunale tilbud ”Folkesundhed Aarhus” – og de orienterer om de mange tilbud, beboerne kan drage nytte af.

Nordgårdskolens areal har ligget brak i over et år, men nu skulle det være ganske vist: ”midt forår” begynder kommunen at bygge det nye Gellerup Dagtilbud.

På Toveshøj er der almindelig tilfredshed med udviklingen, blandt andet hjulpet af videoovervågningen og af en hjælpsom varmemester.

Til sidst får De Konservative lov til at fortælle, hvorfor de har valgt at følge efter Venstre og forlade Helhedsplanen. Det har noget med en stormoské at gøre…
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt