Gellerup.nu og her (juni ’15)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og den omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toveshøj. Du kan også finde alle udgaver på www.skraeppebladet.dk

Forsidebilledet viser Adnan Rustam på arbejde i Nettobutikken i Holmstrup. Han har fået fritidsjob via Get2Job i Det boligsociale Sekretariat, og det er ikke sidste gang, at chefen i den butik rekrutterer ad den vej.

Vi fortæller historien om en ung Gellerup-fyr, der så lyset, da han begyndte at få lektiehjælp. Hans karakterer strøg til tops, og nu er han selv lektiehjælper.

Vi bruger tre sider på helhedsplanen denne gang, og vi forsøger at give en visuel opfattelse af, hvad der sker de enkelte steder i Gellerup. Helhedsplanen kan være en diffus størrelse – vi forsøger at gøre den helt konkret.

Det store salg af erhvervsjord ved Ringvejen i Gellerup bliver naturligvis også markeret i Gellerup. Pengene vil gå til Gellerups tredje helhedsplan, som skal forbedre lejlighederne i bydelen.

Vore unge reportere har dels været til grillfest – hvor en af snart mange ildsjælepriser blev uddelt – og dels været i selskab med nogle meget globale piger i Global Girls.

Beboerne i Gellerup skal 16. juni til ekstraordinært beboermøde for at tage stilling til fremtidens bredbånd og TV. Valget burde være rimeligt let: betal mindre per måned for et bedre bredbånd og nye, ’etniske’ tv-kanaler.

Toveshøj har fået en ny bålhytte efter, at den ellers helt nye bålhytte, brændte sidste år. Der er fest 7. juni for børnene – og et håb om, at den nye bålhytte får lov til at stå.

Vi fortæller om et vagtskifte i Tousgårdsladen, idet Esben Trige er blevet afløst af Berit Rousing som husmand m/k.

Og til sidst inviteres til både grundlovsfest, dimissionsfest og OCN-fest. Det sidste handler om uformel læring, som mange unge deltager i.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt