Ghetto-light? nej tak!

Læserbrev

Illustration (kun online) af Jesper Ankjær

Dejligt med de overvejende positive kommentarer i Skræppebladet til min kritik af ghettoudviklingen i Brabrand Boligforening.

Ikke desto mindre er den overhængende risiko for, at Hans Broges Parken skrider ned i pløret  i en ghetto-light-udgave stadig meget reel og ikke noget, som beboerne umiddelbart er herrer over, lige så lidt som de er herrer over den store ”joker”, Gellerup.

Det er udelukkende et politisk anliggende, desværre, hvor det handler om at ”fortynde” problemerne ved så at sige at tvære dem ud over hele den almene boligsektor. Blandt andet ved såkaldt kombineret udlejning, og med Århus-borgmesteren og boligministerens seneste fælles påhit om at mikse ”fattige Mohammed” med ”rige Jens” i visse ghetto-light-boligkvarterer rundt om i Aarhus, og i det øvrige Danmark.

Men med de vanvittige idéer skimtes der sjovt nok også et håb forude, endda fra en helt uventet kant.

Hans Broges Parkens redning kan således sagtens komme fra integrations-problemernes enorme omfang og ressource-knapheden selv: Bortset fra hærværk, vold og lediggang så er eksempelvis fængslerne fyldt til bristepunktet, og politi, brandvæsen og buschauffører osv. er udmattede, og alle vegne skal der spares; fordi vort samfund er på hælene.

Integrationen, og især den fejlslagne del, koster kassen, og måske bliver det vores redning for Hans Broges Parken, at der ikke er råd til flere ødelæggelser og fejltagelser og ghetto-eksperimenter i Danmark. Desuden er danskernes goodwill ved at være brugt op; tror jeg da, nok, måske?

Erling Jarsbo
beboer i afdeling 1

Illustration af Jesper Ankjær fra tidligere læserbrev
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt