Lederen

Hvedebrødsdagene er snart ovre

Af Helle Hansen

I løbet af sommeren vil de fire chefer i boligforeningens nye ledelse alle have oplevet de første 100 dage på deres nye arbejdsplads. Og så er vi ved at være fremme ved det tidspunkt, hvor man godt kan begynde at tale om, at hvedebrødsdagene vist snart er forbi.

Men ét er, at den nye ledelse forhåbentlig er ved at finde sine egne ben på etagerne i det sorte Fort Knox på Rymarken i 8210 – noget andet er, hvordan samarbejdet med den siddende foreningsbestyrelse og resten af beboerdemokratiet spænder af.

Foreningsbestyrelsen fik på repræsentantskabsmødet for en lille måneds tid siden et enkelt nyt medlem, Jesper Fræer, valgt ind. Den øvrige bestyrelse består af samme personkreds, som var med til at tage initiativet til boligforeningens store forandringsproces, som blev sat i værk sidste sommer.

Konsulentfirmaet Muusmann har siden efteråret været inde over for at hjælpe med at lave en strategi for omstillingen til de nye tider. Og midt i marts blev hele repræsentantskabet taget med på tur til Horsens for at deltage i en visionsdag om fremtidens Brabrand Boligforening.

Det er nu snart mere end et kvart år siden, at visionerne blev luftet, men der er endnu kun sluppet meget lidt ud omkring, hvad den nye strategi skal gå ud på. Og der var ikke meget nyt at hente om, hvad de nye tider vil bringe, i bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet.

Forhåbentlig er det ikke, fordi gassen allerede er gået af ballonen, og man er faldet tilbage i den gamle rille, hvor oplysningen af beboerdemokratiet i boligforeningen strakte sig til en mundtlig orientering på de kvartalsmæssige foreningsrådsmøder om, hvad der var blevet gjort siden sidst.

Der er ingen tvivl om, at der stadig hele tiden dukker opgaver og udfordringer op, som den nye ledelse hurtigt skal forholde sig til og være med til at få styr på. Næsten et halvt år uden ledelse og en lang årrække med et dårligt samarbejde mellem ledelsen og beboerdemokratiet har sat sine spor.

Men ved at begrave ord som ”vi plejer” og afarten ”som regel” og i stedet lytte og turde tænke nye løsningsmuligheder, så kan det være, at hvedebrødsdagene kan fortsætte længe endnu og skabe grobund for et langt og lykkeligt ægteskab i boligforeningssammenhæng.

God sommer og på gensyn til september
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt