Beboerne dropper anken og er flyttet

Nedrivning er i gang

Tekst og fotos af Elsebeth Frederiksen

Arbejdet er allerede godt i gang, og svalegangene og trappepartier er allerede fjernet.

Arbejdet er allerede godt i gang, og svalegangene og trappepartier er allerede fjernet.

I første omgang havde de beboere, som havde tabt sagen om fraflytning af boliger i forbindelse med Helhedsplanen, valgt at anke sagen til Vestre Landsret. De har nu trukket anken tilbage og er flyttet.

Det har været et langtrukkent forløbfor Brabrand Boligforening og beboerne i Gellerupparken. To blokke var stadig beboet, fordi boligforeningen skulle afvente, at boligretten gav medhold i, at opsigelsen af beboerne var berettiget. Boligforeningen kunne derfor ikke påbegynde nedrivningen af de to blokke.

I boligforeningen har man måttet væbne sig med tålmodighed.
”Vi lever i et retssamfund, og alle har lov til at prøve deres sag ved retten,” siger Keld Laursen, administrerende direktør for Brabrand Boligforening.

Han understreger, at Brabrand Boligforening fik medhold ved Boligretten, og det har beboerne nu taget til efterretning.

Keld Laursen forklarer, at da han kom tilbage fra ferie, ville beboerne have et møde, og de havde besluttet, at det var bedst for alle parter at droppe anken. Beboerne fik tilbudt de samme vilkår som dem, der var omfattet af tryghedsgarantien, og det besluttede familierne sig for at tage imod. Den ene familie har taget imod en bolig i Gellerupparken, mens den anden er flyttet helt fra Brabrand Boligforening.

Små naboer inspicerer arbejdet. Foto af Lene Christensen

Små naboer inspicerer arbejdet. Foto af Lene Christensen

Hvad skal der ske nu?
Nu, hvor de sidste beboere er flyttet, kan nedrivningsarbejdet komme i gang. Bygningerne er blevet tømt for ting, der kan genbruges, og boligforeningen har nu et større ”reservedelslager” af døre, køkkenlåger, vaskemaskiner m.v.

P. Olesen og Sønner, som har vundet licitationen, står for nedrivningen. Der er allerede kommet hegn op om området, og firmaet er ved at gøre klar til den egentlige nedrivning. Nedrivning sker på den måde, at bygningerne bliver skilt ad i elementer, som så bliver kørt væk, knust og genbrugt til f.eks. underlægning til veje.

Hele nedrivningen forventes at være færdig omkring jul.

”Vi har valgt at gøre det på denne måde for at undgå for mange gener i form af støj og svineri. Der er selvfølgelig lidt støj og lastbiler, der kører frem og tilbage, men vi håber, at det bliver minimalt,” slutter Keld Laursen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt