Bolig­foreningens nye kommunikationschef har erfaring med byudvikling på mange fronter

Lotte Pape har en god bagage med i den nye stilling som kommunikationschef

Når man får en eftertragtet stilling i et felt med 81 ansøgere, er det en fordel at have en bred erfaring fra mange forskellige job, og især et godt kendskab til byudvikling ved Aarhus Kommune har været en fordel.

Jeg er sat i verden for at understøtte alt det, der allerede foregår rundt i afdelingerne.

Jeg er sat i verden for at understøtte alt det, der allerede foregår rundt i afdelingerne.

En vendelbo kommer til Aarhus

Den nye kommunikationschef for Brabrand Boligforening, Lotte Pape, lægger ikke skjul på, at hun oprindelig er vendelbo, men hun kom allerede i 1990 til Aarhus for at uddanne sig. Her blev hun cand. mag. i dansk og medievidenskab og fik en tillægsuddannelse fra Journalisthøjskolen.

Det stod helt fra begyndelsen klart, at hun var et ”sprogmenneske”, og at det var omkring formidling, hun så sin styrke og sine muligheder.
Hendes første arbejdsår var ved Dansk Supermarked, hvor ansvaret var den interne kommunikation og medarbejderblade.

Derfra til firmaet Kragelund Kommunikation i nogle år og senere Mannov, også i en årrække som PR-konsulent.

Fra 2006 – altså de seneste otte år, slog hun sine folder ved Aarhus Kommune. Først i Udviklingssekretariatet for De Bynære Havnearealer, der senere udviklede sig og fik andre navne som Arealudvikling Aarhus, og senest Center for Byudvikling og Mobilitet.

Derfor Brabrand Boligforening

Selv om Lotte indtil nu har haft rigtig spændende job, så siger hun, at arbejdet i Brabrand Boligforening er mindst lige så spændende, og i lighed med kommunen er det motiverende at deltage i noget, hvor man er involveret i udviklingen af sin egen by. En stor boligforening som Brabrand Boligforening har indflydelse på mange menneskers hverdag og noget så fundamentalt som folks hjem. Samtidig er den almene boligsektor vigtig for væksten og udviklingen af Aarhus.

Lotte har allerede mødt et fantastisk engagement fra alle sider, og det opfatter hun som ekstremt positivt. Hun lægger heller ikke skjul på, at den nye ledelse i boligforeningen også er et interessant afsæt for det nye job.

Hvad indebærer det nye job

Jobindholdet er at tage sig af den daglige løbende kommunikation mellem beboere, medarbejdere og andre interessenter, men også ansvaret for de kommunikationsopgaver, der følger med Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj.

Til spørgsmålet om, hvordan hun vil gribe det nye job an, svarer hun:
”Jeg vil først bruge mine kræfter på at møde så mange som muligt og høre, hvad der optager folk. Hvad der kan bruges, og hvad der kan bygges videre på. Jeg ser min stilling sådan, at jeg er sat i verden for at understøtte alt det, der allerede foregår rundt i afdelingerne.”

Hun forklarer, at hun også har erfaringer fra sit tidligere arbejde omkring salg af erhvervsarealer, som kan komme boligforeningen til gode, særligt med hensyn til Helhedsplanen.
”Havnearealerne har været det mest eksponerede byudviklingsprojekt i Aarhus indtil nu, men Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj er på mange måder mindst lige så vigtig for fremtidens Aarhus,” fortæller hun.

Lotte Pape

Har manglet kommunikationschef

Lotte Pape kan godt mærke, at BB i en periode har manglet en kommunikationsansvarlig. Hun har fået masser af mails fra folk, som gerne vil have hjælp til forskellige kommunikative opgaver, og hendes mødekalender er godt booket op allerede. Der er rigtig mange, der hiver i hende, men hun synes bare, det er skønt at komme i gang med de opgaver, som ligger på bordet.

”Det er kun positivt, at der er så mange, der kontakter mig, fordi de gerne vil i dialog.”

En af de første prioriteter er at opdatere BB’s hjemmeside, hvor man i en periode har klaret sig igennem på et minimumsniveau.

Ny stil i boligforeningen

Fordi der er kommet en ny ledelse, kommer der også automatisk en ny stil, som Lotte også skal understøtte. Ledelsen har givet udtryk for, at man vil være mere åben, dialogbaseret og synlig, og det ligger også i tråd med, hvad Lotte har i tankerne.

En større åbenhed og dialog kan for eksempel betyde, at BB vil bruge de sociale medier mere.
”Men det kræver mange overvejelser og ressourcer, for hvis man skal gøre det, skal man gøre det fuldt ud,” mener Lotte.

Fra Aarhus Ø har Lotte supergode erfaringer med en Facebookside, hvor der er masser af aktivitet, engagement og eksponering, som virkelig har fungeret godt. Det er i høj grad beboerne, der bruger siden, og som er målgruppen. Særligt de unge er gode ambassadører for det sted, de bor, og de vil så gerne være der og yde noget for området.

Er nysgerrig og åben

Lotte slutter med at fortælle, at hun er både nysgerrig og åben overfor de nye udfordringer. Hun skal dog lige have lidt tid til at sætte sig ind i tingene, lære folk at kende og blive klog på det, der allerede sker, og på den måde bruge det som afsæt for den videre udvikling af kommunikationsområdet.

Fik jobbet på grund erfaringer fra andre steder

Lotte Pepe mener selv, at hun fik jobbet, fordi hun har erfaringer, hun kan bruge i denne sammenhæng. Hun kender allerede en del personer, som kommer i huset i forvejen, og hun har et stort netværk. Hun mener, at hun har mange erfaringer, som stort set direkte kan overføres her til jobbet, og der er mange paralleller til det, hun har lavet før, som kan bruges i Brabrand Boligforening.

Til sidst lidt ros til os selv

Lotte Pape har ikke her og nu konkrete forslag til, hvordan hun vil bruge Skræppebladet i fremtiden, men hun er imponeret over det engagement, som bliver udvist i bladet fra de frivillige, der er tilknyttet, og hvor veletableret Skræppebladet er. Her på Skræppebladet håber vi på et rigtig godt samarbejde med den nye kommunikationschef.


Facts om Lotte

• Lotte Pape er 45 år
• Gift og har 2 børn
• Har boet de sidste 10 år i Brabrand
• I fritiden sejler hun i sejlbåd, hvor hun er både styrmand og gast
• Har en kat

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-09 November side 4-5
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data