Morten har ordet – og han har noget at sige

Brabrand Boligforening har fået nye kommunikationschef, men hvem er han?

At Brabrand Boligforening har fået ny kommunikationschef, er ikke ligefrem en nyhed. I efteråret 2017 blev Lotte Pape erstattet af Morten Korsgaard. Men hvem er han; hvad vil han?

Med sine 50 år, hvoraf de sidste ni år har været hos Rambøll, er det ikke erfaring, han mangler. Ej heller mod til at kaste sig ud i den nye opgave, og med sig har han masser af visioner til en opgave, der for andre kunne virke nærmest uoverkommelig. Blandt andet at skulle kommunikere, forklare, tegne og fortælle en Helhedsplan, der for mange forekommer mere som en række planløse irritationsmomenter. Selvom Helhedsplanen fylder meget, er der selvfølgelig også fokus på resten af kommunikationen i boligforeningen.

Morten Korsgaard er ny kommunikationschef i boligforeningen.

Morten Korsgaard er ny kommunikationschef i boligforeningen.

Klar til udfordring

Nogle måneder inde i sit nye job er Morten begejstret for udfordringen:

”På det tidspunkt savnede jeg nok at komme lidt mere ind i orkanens øje; at få mere direkte føling, hands-on med begivenhederne. Det gik op for mig, da dette job kom forbi mig. Jeg så det som en spændende faglig og personlig mulighed. Jeg havde jo fulgt med på sidelinjen og set, hvad der skete og skulle ske, ikke mindst omkring Gellerup. Og efter lidt personlig overvejelse omkring karriere og alder kunne jeg ikke holde mig tilbage. Jeg kunne have valgt det bekvemme som 50-årig, nemlig at blive, hvor jeg var.”

Endt på rette hylde

”Men jeg kan allerede nu, efter kun tre måneder, mærke, at dette job er så spændende og fedt. Tiden flyver simpelthen. Og dét plejer at være et meget godt tegn på, at man er det helt rigtige sted. At det, for en stor del, er et såkaldt belastet område, passer mig fint. Jeg har en del både praktisk og uddannelsesmæssig erfaring i den kontekst. Og konkret i forhold til Helhedsplanen har jeg nok altid evnet at se sammenhænge og helheder i stedet for afgrænsede detaljer. Altså at fastholde et overblik og ikke mindst forklare det videre.”

En helhed er en helhed

Morten fortsætter:
”Det handler også om tålmodighed. Og lige at sætte sig selv ind i, hvad der ligger bag det hele. At bevare tålmodigheden for at forstå. For at holde fast i netop det hele billede: Vi er tvunget til at se tingene i en sammenhæng. Ellers risikerer man at miste forståelsen for, hvad der egentlig foregår. Og det, mener jeg, er en af mine spidskompetencer; at kunne dét. Det er utroligt komplekst. Fordi det også er politik, både på nationalt og lokalt plan. Samtidig med sociale udfordringer på flere områder, store som små. Der er rigtig mange parametre at arbejde med.”

Gellerups positive fortælling

”Dét er den udfordring, jeg sidder med. Og jeg ser det som spændende. Fortællingen om Brabrand og ikke mindst Gellerup og Toveshøj er mit afsæt, vel at mærke som en positiv fortælling. En udvikling hen imod noget rigtigt og bedre. Nok så markant efter statsministerens nytårstale, der i dén grad rettede negativ opmærksomhed, igen-igen, mod dette område, der efterhånden føles som en del af mig selv.

Jeg synes, området er fantastisk, og kan se det potentiale, der er. Og det gælder, jo mere jeg er i det, og i kraft af det stærke team af engagerede kolleger, som jeg har fået i boligforeningen. Især er jeg imponeret over E&P Huset, hvor medarbejderne med stort fagligt og personligt drive løfter vigtige aktiviteter som bydelsvandringer, udstillinger og informationsformidling. Det virker, og det kommer der mere af.”

Tal området op

”Helhedsplanen kræver megen kommunikation. Også fordi den måde, vi bliver beskrevet i medierne, er så fjernt fra den virkelighed, jeg oplever. Det er jo en bydel fyldt med spændende mennesker, og der er så meget godt, at vi skal tale indsatsen op. Der er selvfølgelig udfordringer; tallene taler for sig selv. Men det er netop derfor, vi skal besvare mediernes skepsis på en konstruktiv måde. Hvilket jeg egentlig synes, er lykkedes meget godt på det sidste. Jeg ser det at være kommunikationsmand i blandt andet Gellerup og Toveshøj som en spændende faglig opgave. En fantastisk spændende opgave, simpelthen.”

En udsat post

Korsgaards tilgang og indstilling til sit nye job kan kun bifaldes. Det er spændende, hvad fremtiden bringer. Både for Brabrand Boligforening generelt og især for Helhedsplanen lyder det til, at Korsgaard er mand for opgaven. At få de mange fremtidige dele af helheden til at stå i et klart lys. Det er en udsat post, han har påtaget sig. Det aftvinger respekt.

At være det kommunikerende led mellem Brabrand Boligforening og beboere er ikke noget, der lige klares som venstrehåndsarbejde. Korsgaard virker, som om han er parat til at tage fat med begge hænder og give det, der skal til, give sig selv hundrede procent.
Velkommen til en erfaren og fagligt fokuseret ny kommunikationschef. Det synes at blive et bekendtskab, alle vil få glæde af.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-01 Februar side 6
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2018-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data