Døgnrapporten fra Gellerup på nettet

Ny artikelserie på bydelsportalen Gellerup.nu fortæller om politiets arbejde i området

Af Helle Hansen – arkivfoto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Siden slutningen af oktober har læsere på bydelsportalen Gellerup.nu kunnet følge med i lokalpolitiets arbejde i området, fordi der nu bliver viderebragt historier fra politiets døgnrapport.

Det er på opfordring fra lokale beboerrepræsentanter, at bydelsportalen er begyndt at bringe historierne fra hverdagens hændelser i området, som har politiets interesse.

”Når vi kan se, hvad der er foregået af kriminelle handlinger i området, og læse, hvad politiet gør i de enkelte sager, så kan vi som borgere følge med og få viden om, hvad der er på færde i vores lokalområde,” fortæller Ali Khalil fra Gellerupparkens afdelingsbestyrelse.

Han har sammen med afdelingsformand på Toveshøj Anett S. Chistiansen været med til at opfordre lokalpolitiet og bydelsportalen gellerup.nu til at indgå i et samarbejde om at bringe relevante uddrag fra døgnrapporten.

Stort og småt
”Når vi som borgere kan læse, hvad det er, politiet skriver på døgnrapporten, så kan vi også se, hvad det er, politiet går og laver. Og som lokale beboere kan vi nogle gange læse og forstå, hvorfor der måske var udrykninger eller anden uro et eller andet sted,” siger Ali Khalil.

”Nogle gange er der måske ikke det store at berette. Og det er jo så godt. Men andre gange kan det også være godt at blive informeret om, at noget ikke er helt, som det skal være,” siger Anett S. Christiansen, der er meget tilfreds med på gellerup.nu at kunne læse de små korte notitser med døgnets hændelser.

Oplysning og viden
”Hvis vi i politirapporten kan læse, at der måske lige nu er en periode med mange indbrud, så kan vi som beboere være mere vågne og opmærksomme og måske også lægge mærke til ting, vi ellers ikke ville bemærke. Og hvem ved, måske kan det også være med til at opklare forbrydelser?

Og ellers har vi alle nu mulighed for at danne os et realistisk billede af, hvordan det ser ud med kriminalitet i vores område, og måske kan vi i perioder opleve, at der slet ikke sker ret meget,” siger Anett S. Christiansen.

Sideartikler og nyheder
Den første måned med døgnrapporten på gellerup.nu er netop blevet evalueret. Og der er enighed om, at det er en god ide at fortsætte med at bringe notitser fra døgnrapporten. Men samtidig er der også planer om måske at lave opfølgende historier på nogle af de ting, der er skrevet om i rapporten.

Foreløbig er det planen, at Gellerup.nu skal med på reportagetur med en betjent, der går fodpatrulje i området, og skrive om, hvad der møder betjenten på vejen.


Uddrag fra døgnrapporten fra Lokalpolitiet Aarhus Vest i oktober 2014:

Lørdag den 25. oktober:
Kl. 10.39 fredag fandt vi en grøn mc-crosser i et kælderrum, hvor stelnummeret var bortslebet. Vi har mistanke om, at crosseren er brugsstjålet, hvorfor vi har beslaglagt den. En 18-årig mand er sigtet i sagen.

Kl. 11.20 fik vi en anmeldelse om tyveri fra et kælderrum, hvor der var stjålet 3 kufferter, 2 store tasker samt en del beklædning.

Kl. 13.43 blev der anmeldt et indbrud i en lejlighed beliggende i stueetagen. En terrassedør er opbrudt, og der blev stjålet en playstation, spil til samme, en MacBook, en IPhone og en lader til samme.

Kl. 19.04 fik vi en anmeldelse om, at en bil netop var kørt ind i en snor, som var spændt ud over Edwin Rahrs Vej. Ingen skader på bilen, og ingen gerningsmænd fundet på stedet.

Kl. 22.37 blev der anmeldt, at en knallert var i brand ved Gellerupbadet / Fristedet, samt at der var uro og uorden på stedet. Branden blev slukket af patruljen, og det viste sig at være en brugsstjålet knallert. Umiddelbart var der ingen uro og uorden, da patruljen nåede frem.

Onsdag den 29. oktober:
Politiet har modtaget anmeldelse om vold begået fredag den 24. oktober ca. kl. 21.00 på gaden på Jettesvej. En 21-årig pige, der ikke er fra området, blev sparket i ansigtet og efterfølgende tildelt en lussing. Lokalpolitiet Århus Vest vil meget gerne høre fra eventuelle vidner til episoden eller fra andre med oplysninger til sagen.

kl. 13.05 blev der anmeldt tyveri fra en lastbil på Janesvej. En rude i lastbilens førerhus var knust, og der var stjålet en GPS mrk. Garmin Nüvi 10.

kl. 19.44 blev der via 112 anmeldt, at der var brand i en affaldsskakt på Bentesvej. Branden blev hurtigt slukket, og den umiddelbare årsag til branden menes at være uforsigtighed med udsmidning af kul fra vandpibe e.l.

kl. 19.57 blev en tyverialarm aktiveret i en lejlighed på Gudrunsvej. Alarmen har angiveligt skræmt indbrudstyven væk, idet der umiddelbart ikke var noget stjålet.

Torsdag den 30. oktober:
Torsdag formiddag var en polititjenestemand i sin fritid en tur i City Vest for at handle sammen med sin familie. Her blev han passet op af en af områdets kendte kriminelle, der genkendte ham som politimand. Gerningsmanden var herunder truende i ord og adfærd. Gerningsmanden blev efterfølgende anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens §119, der omhandler trusler om vold mod offentlig myndighed.

Torsdag formiddag var der forsøg på indbrud i en lejlighed på Janesvej. Da gerningsmanden opdagede, at lejlighedens beboer var hjemme, stak han dog af.

Torsdag eftermiddag måtte en af vores patruljer assistere vagterne i Bazar Vest, idet de havde brug for hjælp til bortvisning af en uønsket gæst. Det viste sig, at Bazaren i forvejen har givet gæsten forbud mod at komme der pga. dårlig opførsel. På den baggrund blev han sigtet for det, der i fagsprog hedder ”husfredskrænkelse”, og bortvist.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt