Kunstværker i Rødlundparken

Begyndelsen på en artikelserie om kunst i Brabrand Boligforenings afdelinger

Tekst Winnie Sehested, foto Martin Krabbe

Vi vil hermed begynde en serie om kunst i de forskellige afdelinger. I læsere må meget gerne melde tilbage med kontaktpersoner i de forskellige afdelinger, så vil vi de følgende måneder komme omkring i jeres afdelinger til en snak og fotografering af kunstværkerne til bladet.
Da jeg, Winnie, bor i Rødlundparken, var det naturligt at begynde her.

Elskovskunsten af Ole Østrup.

Elskovskunsten af Ole Østrup.

”Elskovskunsten”
Kunstmaleren Ole Østrup var engang i 1990’erne engageret af Brabrand Boligforening i en form for aktivering. I denne periode arbejdede han med maleri, litografi og skulptur.
Den daværende afdelingsbestyrelse fik forevist en smuk tegning, som Ole Østrup havde fået inspiration til ved at gå rundt og lære afdelingen at kende. Der blev straks sagt ”ja tak” til at få et sådant unikt kunstværk foræret. Skulpturen er placeret på græsplænen ud for Rødlundvej 146.

Ole Østrup er derudover kendt for at have udsmykket den tidligere arbejdsformidling i Århus og ikke mindst Harlekin-facaden i Tivoli Friheden.
Ole Østrup døde 10. november 2002, 62 år gammel. Desværre er skulpturen nu ret nedslidt af vejr og vind, og man kunne jo håbe, den vil blive istandsat.
Kilde: beboerhåndbog og Wikipedia.

”Liv i Rødlundparken” af Hanne Arberg.

”Liv i Rødlundparken” af Hanne Arberg.

”Liv i Rødlundparken”
Kunstmaler Hanne Arberg boede i en årrække med sin familie i Rødlundparken. Hanne fandt tid til at deltage i afdelingsbestyrelsesarbejdet i en periode, men brugte derudover al sin tid på at male og uddanne sig til kunstmaler.

Hanne udstillede i 2003 og 2004 på forårsudstillingen på Charlottenborg.

Da senioretapen af Rødlundparken – beliggende på Næshøjvej – blev opført, og fælleshuset skulle indrettes, var det naturligt at anskaffe et af Hannes malerier og bruge det som vægdekoration i aktivitetslokalet. Det forestiller en barnevogn i en have med udsigt til et haveskur og et af senioretapens træhuse i baggrunden.
Hanne har galleri og atelier i den gamle købmandsforretning på Stabyvej 63 i Staby og har en hjemmeside http://www.hannearberg.dk, hvor man kan se flere af hendes ting.
Kilde: beboerhåndbog og internet.

Litografi : Bent Slot.

Litografi : Bent Slot.

Litografier:
Kunstner Bent Slot har to litografier hængende i selskabslokalet på Rødlundvej 8.

Der har desuden været et kunstværk af Bent Slot ved navn ”Vandkunsten,” der blev udført i forbindelse med indvielsen af de første etaper af Rødlundparken. Kunstværket havde form af en vandkunst, som stod ved de lyseblå trappetårne. Vandkunsten eksisterer ikke længere.
Kilde: Beboerhåndbogen

Rødlundparkens mest stylede beboer. Denne julede linselus kunne ikke lade være at blande sig, da der skulle fotograferes. Og så risikerer man altså at ryge i bladet.

Rødlundparkens mest stylede beboer. Denne julede linselus kunne ikke lade være at blande sig, da der skulle fotograferes. Og så risikerer man altså at ryge i bladet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt