Medarbejdere i foreningsbestyrelsen?

Læserbrev

Åbent brev til Foreningsbestyrelsen, Brabrand Boligforening

Efter 45 år udenfor lejeboligmarkedet er vi landet trygt og godt hos Brabrand Boligforening.

Indrømmet – jeg er ikke opdateret på den bagvedliggende lovgivning i boligforeninger, men er af den grundholdning, at når man i dag kan sende folk til månen, kan der også ændres på slige ting.

Ved Danmarks indtræden i EU forpligtede større danske virksomheder (hovedsagelig A/S) sig til at tage medarbejdere med i bestyrelsen efter bestemte kriterier. Dette blev umiddelbart mødt med megen skepsis, hvilket efterfølgende er gjort grundigt til skamme.

Såvel i aviser, bøger, kronikker og konferencer er ordningen rost til skyerne.

Medarbejdere i bestyrelsen er en skatkiste af intern viden, konstruktivt med-, mod- og indspil, som er et uundværligt ben i bestyrelsesarbejdet.

Det undrer mig, at Brabrand Boligforening ikke har kigget A/S-loven over skulderen (en A/S-lov, der er så rummelig, at den dækker alle A/S’er, lige fra skuffeselskaber til Mærsk og andre store danske virksomheder).

Som jeg ser foreningsbestyrelsen, er det brugerne, der har den altafgørende indflydelse, hvilket måske, måske ikke, er helt tidssvarende. Det er jo heller ikke kunderne, der bestemme i Netto, eller øldrikkerne, der bestyrer Royal Unibrew osv.

Jeg taler slet ikke for en overgang til A/S eller lignende, men blot at man ”låner” gode ideer, som kan implementeres i en boligforening.

Med venlig hilsen
Medlem af Sonnesgårdens afdelingsbestyrelse
Johs. Faghtmann
Sonnesgade 14


Svar på Læserbrev fra Johs Fagthmann

Medarbejderrepræsentant i foreningsbestyrelsen?

Det er der mulighed for, men det vil kræve en ændring af boligforeningens vedtægter.

For en del år siden var det et emne til diskussion i boligforeningen. Dengang blev konklusionen, at der var flere negative forhold, end der var positive, så det kom ikke til en vedtægtsændring.

Der kan også i dag sættes en række forhold op, hvor der vil være positive elementer, men også negative. Først må det vel være et ønske fra personalet, før man indleder drøftelser om emnet, og der er ikke under det sidste års mange drøftelser af boligforeningens forhold kommet sådanne ønsker.

Hvis der fremkommer forslag om medarbejderrepræsentant i foreningsbestyrelsen, vil det naturligvis blive behandlet i de beboerdemokratiske organer i boligforeningen.

Keld Albrechtsen, næstformand
Jesper Pedersen, formand
Del eller print denne side:  Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT
 
 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt