Mågen og Lærken flyver til Gudrunsvej

To daginstitutionsbygninger på Dortesvej rives ned for at skabe plads til bygaden i Gellerup

Tekst Helle Hansen. Foto Bo Sigismund

I næstesidste uge i januar sagde børn og pædagoger i vuggestuen Lærken og børnehaven Mågen på Dortesvej farvel til de to institutioner, som gennem snart 45 år har været rammen om mange små børneliv i Gellerup.

Mandag den 26. januar gik nedrivningsfirmaet P. Olesen & Sønner A/S i gang med at forberede arbejdet med at fjerne de to bygninger for at skabe plads til den nye bygade, som i løbet af det kommende år vil blive anlagt ned gennem Gellerupparken, og som fremover skal være områdets hovedfærdselsåre med butikker, kontorer og beboerhus og på sigt også være ruten, den nye letbane kører ad til City Vest.

Lærken

Lærken

Mågen

Mågen.
Vuggestuen Lærken og børnehaven Mågen er i dag tømt for børn og pædagoger. Om kort tid vil bygningerne være væk for at skabe plads til den nye bygade.

Stor børnerokade
De mange børn og deres pædagoger i de to institutioner står dog ikke uden tag over hovedet. Børnene fra børnehaven Mågen er flyttet over i den institution på Gudrunsvej 36, som tidligere hed Svalen. Den ændrer nu navn til Mågen. Bygningen, der snart har stået tom i et par år, er blevet fris-ket op, og legepladsen udenfor har fået en pæn overhaling.

Vuggestuen Lærken er flyttet over i Mejsen på Gudrunsvej 32, hvor hidtidige børn er blevet fordelt ud på andre institutioner i området. Den institution bliver fremover kaldt Lærken.

Kabalen går op
De to erstatningsinstitutioner på Gudrunsvej er dog kun midlertidige hjem for de to Dortesvej-institutioner. Sammen med en tredje institution på Spurven i nummer 34 flytter de nemlig i starten af foråret 2016 over i den nye superinstitution, Væksthuset, som der snart bliver gravet spadestik til på Nordgårdskolens gamle areal på Jettesvej.

Og således er den store børne-rokade-kabale i Gellerup ved at være gået op.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt