Lederen

Har vi tre forskellige slags fritid?

Af Ulrik Ricco Hansen

Da Brabrand Boligforening i starten af 70’erne for alvor begyndte at vokse, blev der etableret en række aktiviteter. Fx Skræppebladet og Ølbryggerlauget i 1970. Nye aktiviteter med tilbud til forældre og andre voksne blev skabt – både i Skovgårdsparken og Gellerupparken. I 1971 etableredes Fritidsforeningen, der støtter fritidsaktiviteter for alle beboere.

Fritidsforeningen er organiseret med to bestyrelser. Den ene er et udvalg, hvor medlemmerne vælges på beboermøderne. Det kaldes Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte (FAS) og giver tilskud og lån til foreninger, klubber og afdelinger. Fritidsforeningens bestyrelse (valgt på generalforsamling) bruger 75 procent af midlerne på at arrangere udflugter og give tilskud til arrangementer.

Opmærksomme læsere af Skræppebladet har nok bemærket en del utilfredshed med Fritidsforeningen og FAS. Ikke mindst sommerudflugterne har floreret på debatsiderne. En fælles forening, hvor nogle afdelingers aktiviteter modtager forholdsvis flere penge end andre afdelingers, har også givet utilfredshed.

Bestyrelserne for Fritidsforeningen og FAS vil gerne lave om og holdt i efteråret en workshop om ny fremtid. Resultatet blev en række anbefalinger og et udvalg, der skulle konkretisere planerne. Forslaget er en tredelt forening, hvor hver boligafdeling er tilknyttet netop en enhed, som har selvstændig økonomi. Inddelingen er cirka: Gellerup, Gellerup-omegn og langt-fra-Gellerup.

Spørgsmålet er, om vi har tre slags fritid: Har beboere i fx Tranbjerg ikke længere noget til fælles med beboere i fx Aarhus Vest og Gellerup? Eller er det bare praktisk og mere retfærdigt med vandtætte økonomiske skodder i en tredelt forening?

Fritidsforeningen er under forandring. Er du enig eller uenig i forslagene, så deltag i møderne, eller fortæl din mening til et medlem af din afdelingsbestyrelse. Læserbreve til Skræppebladet er også meget velkomne.

Læs mere om din Fritidsforening i dette og næste nummer af dit beboerblad.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt