Ny økonomi i Fritidsforeningen – FAS bliver til tre bevillingsudvalg

Forslag fra udvalg anbefaler nye rammer for Fritidsforeningen vedtaget på ekstraordinær generalforsamling 12. marts

Af Ulrik Ricco Hansen. Diagram af Lene Charlotte Olm

Fremover er der kun ét sted at søge om støtte og lån til dine beboeraktiviteter – og samtidig er der adskilt økonomi, hvor kun en gruppe afdelingers FAS-udvalg uddeler/udlåner penge til aktiviteter i gruppens afdelinger.
Lettere, mere overskueligt og mere retfærdigt, lyder det om forslagene fra et udvalg, der de seneste måneder har arbejdet for at omlægge Brabrand Boligforenings Fritidsforening (BBF) og Fritidsforeningen Aktivitetsstøtte (FAS).

Samling og deling
I dag kan afdelinger, foreninger og aktiviteter i boligforeningens afdelinger søge om støtte og lån hos Fritidsforeningen og/eller FAS. Afhængig af en række forhold skal man søge det ene eller andet sted. Forslaget går ud på at samle alle slags bevillinger – men samtidig opdele i tre grupper, der kun dækker en del af boligforeningens afdelinger.

Tre økonomiske enheder
FAS bliver til tre med selvstændige økonomier. Der er stadig en (hoved)forening med bestyrelse, som vælges på generalforsamling i maj. Bestyrelsen får ændrede arbejdsopgaver: Her skal der ikke arrangeres fælles udflugter og deles penge ud hver måned. Opgaven bliver at støtte og føre tilsyn med de tre grupper samt drive fælles oplysnings- og informations-organer.

Mere information
Fritidsforeningen anbefales at oprette en ny hjemmeside, hvorfra det bliver let at søge og se, hvad der støttes. Dette kan fx bruges som inspiration til andre afdelinger om at oprette beboeraktiviteter. Første trin er en Facebook-side: facebook.com/fritidsforeningen, som allerede nu kan besøges af alle, uanset om de er oprettet på Facebook.

Nye rammer for udflugter
Hvad med udflugterne?, kunne man spørge. Tidligere har Fritidsforeningen arrangeret fælles udflugter for alle beboere i hele Brabrand Boligforening. Nu flyttes denne opgave til grupperne eller nok mere sandsynligt: Særlige udvalg/aktiviteter, som vil arrangere udflugter for beboere i en af FAS-grupperne.

Forslag til fremtidig organisationsmodel i Fritidsforeningen

Diagram med ny struktur
Forslaget til inddeling af boligforeningens afdelinger i tre grupper kan ses på figuren. Afdelingsbestyrelsen for den enkelte afdeling kan anmode bestyrelsen for Fritidsforeningen om at skifte gruppe.

Ekstraordinær generalforsamling
Inden en ny struktur kan føres ud i livet, skal den vedtages af medlemmerne, det vil sige beboerne. Mød op til generalforsamling 12. marts kl. 19.00 i Foreningernes Hus.
I næste nummer af Skræppebladet (marts 2015) kan du læse dagsorden og de nye forslag, som er til afstemning.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Ny økonomi i Fritidsforeningen – FAS bliver til tre bevillingsudvalg”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt