Åbne Havne­huse

På besøg på Nordhavnen

Med naboerne Lighthouse til venstre og Isbjerget i baggrunden – og Z-huset under opførelse – ligger Havnehusene mellem by og bugt.

Med naboerne Lighthouse til venstre og Isbjerget i baggrunden – og Z-huset under opførelse – ligger Havnehusene mellem by og bugt.

Der er afgjort interesse for Nordhavnen. Lørdag den 14. februar var der stort besøg, ja ligefrem trængsel, da boligforeningen holdt åbent hus på nybyggeriet på den tidligere Pier 4. To opgange med store og små boliger blev vist frem, og der var udsigt, informationer og et glas vand eller vin til de tørstende.

Så kommer man let til at falde i snak, hvad enten man er interesseret ansøger, bare nysgerrig, beboer i andre afdelinger eller Deres udsendte.

Umærkeligt kommer man til at se sig selv i omgivelserne, selv om der bare er et råhus, lidt køkkeninventar, nogle havemøbler og travle, venligt informerende medarbejdere fra udlejningen. Mange spurgte sig selv og hinanden: Kan vi bo her? Hvad koster sådan en lejlighed? Hvor køber man ind? Kører her busser? Er det til at varme op? – og meget mere.

Gården se sydfra – når p-kælderen er færdig, bliver her også uderum med aktiviteter.

Gården se sydfra – når p-kælderen er færdig, bliver her også uderum med aktiviteter.

Det tager ikke lang tid at finde sammen i de overdækkede taghaver.

Det tager ikke lang tid at finde sammen i de overdækkede taghaver.

Et boligmiljø bliver til

Fra stueetagen til 7. sal, 2-, 3- og 4-rums lejligheder med lysindfald fra begge sider, altan eller have. Bugten mod nord og øst, byens profil mod syd, lystbådehavnen mod vest. Kig indad mod Klintegården og Langelinie. Risskov, træskibshavnen og badeanstalten på landsiden. Kanaler mellem nabohusene. Når det er færdigbygget, og der også kommer træer, ja så er miljøet vist på plads. Og så forlyder det også, at varmeomkostningerne bliver minimale.

Blandt milliondyre byggerier

Alle har jo hørt om priserne på lejligheder i nabolaget, så tænk, at der også bliver muligheder for det almene boligbyggeri. Ved denne lejlighed (!) var det familieboligerne, der blev vist frem, men inden året er gået, bliver derudover også seniorboliger (55+) og ikke mindst ungdomsboliger synlige. Der må blive en uovertruffen udsigt fra 10. etage; forhåbentligt er det tæt, når det blæser fra sydøst. For 20 år siden skulle man arbejde i en containerkran for at kunne opleve sådan et vue her på stedet.

Ganske god udsigt trods vejret.

Ganske god udsigt trods vejret.

Kan kun blive attraktivt

Min medbragte ledsager var imponeret. Hun har selv en moderne lejlighed i midtbyen, så hvem ved: Sådan et byggeri kan måske vinde nyt terræn blandt boligsøgende, der ellers ikke tænker på den almene boligsektor? Også vore egne beboere – heraf var der en del fra Sonnesgården – havde anerkendende kommentarer: Beliggenhed, beliggenhed…

Allerede om tre måneder skulle der blive klar til første indflytning, og seniorboligerne følger efter pr. 15. september. Vi bliver nødt til at vende tilbage med en anmeldelse til den tid.

Varierede facader, væksthuse på tagene og altaner til alle giver indtryk af et helt moderne byggeri.

Varierede facader, væksthuse på tagene og altaner til alle giver indtryk af et helt moderne byggeri.

Fakta om Havnehusene

Aarhus Ø

Afdeling 31 kommer til at rumme 83 almenboliger, hvoraf de 40 er seniorboliger, og 106 ungdomsboliger. Teknisk bliver det helt moderne byhuse, der opfylder energikrav 2025. Solceller og jordvarme skal sørge for opvarmning og varmt brugsvand. Der bliver elevatorer, et grønt gård-rum, parkeringskælder, tagterrasser, og der installeres skraldsug.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 84 til 114 m2 i forskellige typer af 2- 3- og 4-rums boliger. Husleje er beregnet fra 7700 til 9600 kroner pr. måned ekskl. forbrug.
Man søger på sædvanlig vis via Århusbolig, og udlejningen kan oplyse mere til de interesserede.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-02 Marts side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data