Afd. 6+11+12: Et kig på Genbrugspladsen for Holmstrup Mark

Afdeling 6 – Holmstrup
Afdeling 11 – Odinsgård
Afdeling 12 – Thorsbjerg

Fire afdelinger har egen genbrugsplads

Af Jens Skriver, fotos: Martin Krabbe

Holmstrup, Odinsgården og Thorsbjerg har sammen med grundejerforeningen Bifrost egen genbrugsplads. I mange år stod Kaj Kofod for den, men han holdt, da han fyldte 80. Nu har Petur Eiriksson og Bo Frisk overtaget ansvaret for pladsen, hvor de er hver weekend.

I en af pladsens containere har Bo og Petur indrettet værksted. Her bliver blandt andet elektronik splittet ad i jagten på kost- og brugbar indmad.

I en af pladsens containere har Bo og Petur indrettet værksted. Her bliver blandt andet elektronik splittet ad i jagten på kost- og brugbar indmad.

Jeg møder Petur en lørdag formiddag i kaffestuen, eller rettere sagt frokoststuen, som han har indrettet i en skurvogn. Her er en gæst, Finn, og andre kommer forbi. Medarbejderne er ulønnede, men får gratis arbejdstøj.

Hvem har ret til at bruge pladsen?
Petur fortæller, at det er en privat genbrugsplads for de fire afdelinger, men den samarbejder med kommunen. Der er sat kameraer op for at hindre, at uvedkommende bruger pladsen, og den er aflåst om natten. Der kommer tit affald fra firmaer, men som oftest efterlader de en adresse, og så får de regning samt besked om, at næste gang bliver de meldt til politiet. Der er en offentlig gratis affaldsplads på Sintrupvej. Det er også et problem, at mange kommer med store sække med køkkenaffald. Det hører hjemme i containerne i byggerierne.

Affaldshåndtering på pladsen
Det er billigere, når affaldet samles her, og det sorteres grundigere end på de offentlige pladser. Medarbejderne hjælper folk med at komme af med affald. Der er syv containere: To til storskrald, en til jern, en til glas, plastik og keramik, en til pap, en til hvidevarer og en til haveaffald. To containere tømmes hver dag og køres til Aarhus Kommunes kommunale affald.

Det er et meget stort problem at få folk til at bruge de rigtige containere, så medarbejderne har nok at se til. Metal, plastik og pap sorteres fra. Meget adskilles, så de forskellige metaller og plastik kan genanvendes. Petur viser en del kobber, han har samlet. ”Det er dyrt,” siger han.

Pladsen har mange gæster i weekenden. Nogle afleverer. Andre henter. De fleste begge dele.

Pladsen har mange gæster i weekenden. Nogle afleverer. Andre henter. De fleste begge dele.

Folk smider alt muligt ud, som kan genanvendes. Der er en fast aftager af køleskabe. I dagtimerne kan folk komme og hente.
”Studerende henter alt muligt, som tøj og barnevogne osv.,” siger Petur.

”Cykelværkstedet får masser af ting, og vi kan også hjælpe folk med cykler og den slags, eller at få spændt en skrue. Det kan også være, at nogen mangler forlængerledninger,” fortsætter han.
Til sidst viser han mig fire kameraer, som bare kan hentes.

Når Petur er på genbrugspladsen, træffes han på 53336277, og Bo på 81647317.

De ting, som er for gode til at blive smidt ud, bliver sat til side.

De ting, som er for gode til at blive smidt ud, bliver sat til side.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt