Beboerne skal have en stemme

Nyt samarbejde for store boligafdelinger på tværs af boligforeninger i landet skal sikre beboerdemokratiet bliver hør

Af Bo Sigismund

Beboernes Stemme er hverken en film eller en lokalradio. Så hvad er det så?

Det kan Randi Smitsdorf, der er afdelingsformand i Langkærparken i Tilst, fortælle:
”Bare i Aarhus er der adskillige store boligafdelinger, der alle har fælles spørgsmål og problemer. Begrebet ghettolister er jo hverken en beskrivelse eller en løsning,” mener Randi.

Randi Smitsdorf er afdelingsformand  i Langkærparken i Tilst.

Randi Smitsdorf er afdelingsformand
i Langkærparken i Tilst.

”Se på de store afdelinger som Gellerup, Toveshøj, Langkærparken, Rosenhøj, Vejlby Vest, Bispehaven og flere andre. De har meget til fælles, som ikke kommer til udtryk. Vi har ikke kun et belastet omdømme, for det er også mange aktive kræfter til stede”.

”Men den type afdelinger opleves alt for ofte kun som en kilde til problemer, ja nogen gange som selve problemet,” siger Randi, der mener, at der må kunne komme noget godt ud af at skabe et fællesskab eller mødeforum for beboerdemokraterne fra de afdelinger. Og det er begrunden for netværket Beboernes Stemme, som efterhånden har eksisteret i tre-fire år.

Udveksling af erfaringer
Muligheden for at mødes med ligestillede og udveksle viden og erfaringer, er utvivlsomt noget, det kan betale sig at bygge videre på.

Randi kommer fra Langkærparken, der er en af byens store afdelinger. Her gennemgår man lige nu store fysiske og sociale udviklinger. Altså en oplagt samarbejdspartner for Bra­brand Boligforenings store afdeling­er, som også har deres erfaringer at udveksle med.

Netværet er skabt
”Vi har brug for kontakten mellem afdelingernes beboerdemokrater for at vi kan bruge hinandens erfaringer og støtte hinanden. Det er for tungt at skulle hele vejen via boligforeningernes administrative apparat.

Desuden er der meget, som de store afdelinger har til fælles, som ikke interesserer beboerne i de små og de nye afdeling­er i boligforeningerne, siger Randi og fortæller, at det er hele tanken bag netværket Beboernes Stemme.

”Vi må tænke på tværs og kunne bruge kræfterne bedre, end vi gør i dag,” siger hun og fortæller, at arbejdet med at skab netværk allerede er i fuld gang også med deltagelse af Gellerupparken og Toveshøj, som har været med til at stiftet Beboernes Stemme, et netværk, vi helt sikkert kommer til at høre med til.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt