Gellerups nye perle blev indviet i regnvejr

Den nye kunststofbane Arena Vest i Gellerupparken er det første konkrete bevis på helhedsplanens udvikling

Tekst af Elsebeth Frederiksen, fotos af Per Ryolf

Det begyndte at regne den 3. september, lige da den nye kunststofbane i Gel­lerup blev indviet. Der kom dog stadig mange mennesker, men programmet måtte laves lidt om pga. regnen. Derfor var der også flest men­nesker i kaffeteltet og ikke så mange på pladsen.

Taktiksnak inden kampene går i gang på den nye bane.

Taktiksnak inden kampene går i gang på den nye bane.

Folk vovede sig kun frem, når der var taler, og da ”muren” skulle skydes ned. Muren var en masse kasser stablet op som et kæmpe dannebrogsflag. Beboerdemokrater, politikere og tre AGF-spillere sparkede til bolde og brød på den måde muren ned, mens resten af muren blev væltet af entusiastiske børn og voksne.

Inden da, havde nogle yderst prominente navne holdt tale. Borgmester Jacob Bundsgaard mente, at det er den fedeste bane i byen. Han takkede også den lokale fodboldklub ACFC for deres store arbejde med at få fodboldbanen til bydelen.

Formanden for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, mente: ”at sporten i området får et kæmpeløft, og at det kommer til at tiltrække folk fra hele byen.”

DBU’s formand, Jesper Møller, formanden for DIF, Niels Nygård, og rådmanden for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, understregede alle i deres taler, hvor god denne nye fodboldbane kan være for byudviklingen og for området generelt.

 Muren kunne ikke væltes med spark, så der må håndkræft til.

Muren kunne ikke væltes med spark, så der må håndkræft til.

Dagen sluttede med fodboldkamp
Lokale folketingspolitikere stillede op til kamp mod Old Boysspillere fra ACFC. Her vandt den lokale klub komfortabelt 6-3. Men her var de fleste tilhørere gået, da det stadig regnede.

Selvom banen er officielt åbnet, mangler der nogle småting, og den skal derfor ikke tages i brug for alvor før engang i november. Her skulle hegnet hele vejen omkring banen gerne være færdigt. Indtil banen åbner spilles der på ACFC’s gamle bane.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt