Nabohjælp i Sonnesgården

Her hjælper man hinanden

Tekst og foto af Ib Helm-Petersen

På trods af gitterport, som kun kan åbnes af beboere med diverse koder og nøgler, lykkedes det alligevel ubudne gæster for nogen tid siden, at gennemføre et indbrud i en af stuelejlighederne i ejendommen.

Det undgår ikke at vække stof til eftertanke, at selvom man tror sig sikret bag lås og slå, bor et sted hvor mange færdes, og tæt på hinanden, sker det alligevel, at man bliver udsat for indbrud.

Det er tydeligvis stuelejlighederne, som er de mest udsatte. Tyvene udser sig deres bytte fra gaden, og om aftenen, når roen er faldet over stedet, er det kun at vente på, at en beboer skal ud eller ind, hvorefter porten er åben længe nok til at komme ind. Når man skal ud igen, åbnes der automatisk.

Derfor har en af beboerne, Henrik Christensen, taget initiativ til at kontakte det Kriminalpræventive Råd for at blive registreret i NABOHJÆLP. Hen­rik Christensen viser her den bro­chure, som fortæller om, hvad ”na­bohjælp” går ud på.

Henrik Christensen er initiativtager til Nabohjælp i Sonnesgården.

Henrik Christensen er initiativtager til Nabohjælp i Sonnesgården.

Han vil ved førstkommende lejlighed orientere samtlige beboere i Sonnesgården om projektet, ligesom han til dem, som vil ønske det, vil være behjælpelig med det praktiske, nemlig at man ved opslag, i form af et mærkat, som sættes på døren, tilkendegiver, at her hjælper man hinanden med at passe på hinanden.

Endvidere er der søgt om et større skilt til opsætning et strategisk sted ved indgangen til gården. Skilte man kender fra visse parcelhuskvarterer. Man skal naturligvis ikke selv foretage direkte aktiviteter med evt. indgriben, men være opmærksom på, hvem der færdes i området.

Er det nogen, man kender eller har set før? Og gerne tilkendegive overfor vedkommende, at man observerer. Naturligvis kan skilte ikke forhindre indbrud, men en potentiel indbrudstyv, som er ude for at orienterer sig om forholdene, bryder sig ikke om at vide sig bemærket af beboerne.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Nabohjælp i Sonnesgården”


 • 1

  Henrik Clausen skriver:

  Hej
  I skal overveje jeres tilslutning til Nabohjælp, for hvad hvis naboen ikke er hjemme mv ?
  Vi har en helt ny app på vej, hvor alle bliver buddies I eks jeres beboerforening.

  Ellers kontakt os på 25300443
  Vh Henrik

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt