Beboerne skal kunne komme til mig med alt

Maria Kahr Ovesen er nyt medlem af foreningsbestyrelsen. Skræppebladet har snakket med hende

Maria er 33 år og bor i Pilevangen i Solbjerg med sin mand og tre børn.
Hun har boet i afdelingen, siden den blev færdigbygget for fire et halvt år siden, og har siden begyndelsen siddet i afdelingsbestyrelsen og været formand i 4 år.

I september overtog hun pladsen i foreningsbestyrelsen efter Jesper Fræer, som valgte at trække sig.
Inden da havde hun været 1. suppleant og siddet med til møderne.

Maria i sit hjem i Pilevangen, hvor hun har boet siden afdelingen blev bygget.

Maria i sit hjem i Pilevangen, hvor hun har boet siden afdelingen blev bygget.

Hun er uddannet bygningsingeniør fra 2011 og arbejder i Engineering-afdelingen for Danfoss Redan, som laver unit til boliger, der laver varme og varmt vand via FJV.
Hendes speciale er energi og indeklima. Derfor er hun meget fokuseret på, hvilke materialer man bruger i en bolig, og ved meget om energi. Hun ser sig selv som loyal, stærk og åben person, som ved, hvad hun vil.

Ser sig selv som en banebryder

Maria er opvokset med sin unge mor og to mindre søskende i en lejlighed i Viby J i en anden boligforening. Da hun var 10, kom en stedfar til, og de flyttede alle ud på Djursland i et hus, hvor to søskende senere kom til. Dér og senere på efterskole blev hun støttet i at gå efter en uddannelse og er blevet den første i familie, der tog en akademisk uddannelse.

Efter ét år som au pair i USA, mødte hun sin nuværende mand som 20-årig, hvor de begge var frivillig på Grøn Koncert. Hun tog et år som værnepligtig og blev selv en ung mor som 22-årige, mens hun gik på HF. Andet barn kom, mens hun læste til ingeniør, og tredie barn kom lige inden specialet.

Hvor skal fokus ligge?

”Jeg har ikke sat så stort præg på foreningsbestyrelsen endnu, Jeg har brugt det første halve år på at lytte og fik også først stemmeret i september.

Som ny skal man ikke bare komme med nye idéer, men skal lige lære, hvordan det hele fungerer”. I to år har hun kæmpet om en plads i bestyrelsen og er glad for endeligt at være valgt ind. En liste over idéer er ved at blive lavet: bedre kommunikation og mere åbenhed, boliger med solceller, og varmepumpe skal have en god nem manual.

Hun er tilfreds med administration og føler, at hun får den information, hun har behov for for at tage de beslutninger, som foreningsbestyrelsen skal.

Dér, hvor hun mener, hun vil skille sig ud, er, at hun er en god lytter og afslutter. Ved alle udfordringer er der noget, der kan gøres nu og her, der gør, at problemet bliver mindre. Ofte kan det være ved en handlingsplan eller kommunikation mellem dem, det omhandler.

”En af de ting, jeg arbejder på nu efter workshoppen, er et ark, som kan sammenligne afdelingerne. Så afdelinger, der ligner hinanden, kan sparre med hinanden om, hvad de er gode til, og være samme om de udfordringer, de kunne have.”

Vil præge de nye boliger

I foreningsbestyrelsen vil hun gerne være med til at præge de nye boliger, der skal bygges.
Hvordan de skal indrettes, og hvilke materialer der skal bruges.

”Jeg ville ønske, at man, selvom man bor til leje, alligevel føler et ejerskab over lejligheden, fordi den ligger i et godt område, er godt indrettet og helst også gerne billig. Man må gerne tænke, at her har man lyst til at bo i mange år.

Jeg går ind for, at beboerne gerne må være mere medbestemmende over at indrette hjemmet, så det bliver deres eget”.

Derudover skal der være et helt spe­cielt sammenhold med beboerne, hvis de ønsker det, som man ofte ikke finder ved ejerboliger eller parcelhuse. F.eks. som i Pilevangen hvor man hjælper hinanden, hvis man f.eks. mangler et æg eller lidt mel.

Billigere mærker kan godt være gode

”Jeg vil gerne have, at man skal kun­ne bo i boligen og være glad for den, og at det hele er gennemtænkt. F.eks. synes jeg især, at det er vigtigt, at gulvene er solide.”

Hun forklarer, at der ofte er nogle småting i boligerne, som kan være irriterende og komme til at fylde meget. F.eks. er soveværelset for lille til en stor dobbeltseng, så man ikke kan åbne skabene helt op, eller at der bli­ver brugt utroligt meget skabsplads på udstyr som udsugning, var­mepumpe eller inverter. Hun me­ner ikke altid, at arkitekterne er op­mærk­somme på det, fordi de mere tænk­er på udtrykket og glemmer funk­tionaliteten.

Vil være beboernes talerør

Maria vil gerne gøre beboerne opmærksomme på, at de altid kan komme til hende, hvis de har et problem, der er groet fast. Så vil hun prøve at finde en, der kan hjælpe, hvis hun ikke selv kan. ”I maj gik jeg til valg som beboernes talerør, så det er vigtig, at beboerne ved, de kan komme til mig. Dog er der ingen, der har ringet eller skrevet til mig endnu”.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-10 December side 8-9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data