Afd. 6: Hygge, samvær og oplevelser i pensionistklubben

Afdeling 6 – Holmstrup

Holmstrup Pensionistklub står for mange aktiviteter

Af Jens Skriver, foto Bo Sigismund

Holmstrup Pensionistklub har i mange år været en institution i Holmstrup. Den dag, Skræppebladet kom på besøg, var der ”kun” kaffebord med ostemad, men der kom besøgende udefra, som kiggede ind for at købe lopper.

To piger købte lamper, Skræppens fotograf, Bo, fik købt sig en krukke til brændevin, og en tredje besøgende var meget interesseret i kasser med lp’er og singler. I dag samles der meget på lp’er og kassettebånd, og cd’er bliver sikkert også snart et samlerobjekt. Men der sælges også mange andre lopper som for eksempel tøj, husgeråd og nips.

Gitte Poulsen tv. og Kirsten Larsen tager imod en kunde, som leder efter vinylplader.

Gitte Poulsen tv. og Kirsten Larsen tager imod en kunde, som leder efter vinylplader.

Socialt samvær
Pensionsklubbens formål er imidlertid socialt samvær.

”Og her er rigtig hyggeligt,” siger Anna, der er en af de faste frivillige.

”Tidligere havde jeg frivilligt arbejde, men nu hænger de på mig. Mine tirsdage, hvor klubben er åben, er fredede. Jeg er glad for en snak, og juleturen var super.”

”Nu skal vi til at planlægge turen til juni, og vi skal tage hensyn til rollatorer,” føjer en anden af de frivillige til.

Aktiviteterne i klubben
Normalt kommer der 12-20 besøgende i klubben hver gang, den er åben. Alle kan blive medlem.

Den første tirsdag i måneden er der banko, da kommer der mange. Det samme gælder den månedlige fællesspisning.

”Man skal ikke holde sig tilbage. Flæskestegen sidste gang var fantastisk,” siger Anna.

Pensionistklubben afholder også foredrag. Der har været foredrag om healing, og klunseren Allan Fisker fra Gellerupparken har også været på besøg.
”Det var rigtig godt. Det kniber dog lige nu lidt med forslag til, hvad vi nu skal lave,” siger kontaktpersonen Gitte Poulsen.

I klubbens hyggelige lokale er en radio med kassettebåndoptager, som medlemmerne betegner som antik, men klubben har lige fået nye lamper og stole.

Klubben har et adoptivbarn
Pensionistklubben har lige fået nyt adoptivbarn. Tidligere har klubben sponseret en ung mand i Burkina Faso, men han er blevet voksen og har fået arbejde i sin brors forretning, så han er flyttet 200 km væk.

Nu har klubben i stedet fået sponsorpigen Fatima på tre år, hun er fra Mali. Sponsorbidraget går nu til forældrene, så de kan få mere ud af at dyrke deres lille jordstykke, og derefter skal de gå til at betale for Fatimas skolegang.

Fatima fik lommepenge første gang i januar, og faderen fik naboen til at hjælpe sig med at skrive et fint takkebrev. Fatima har for øvrigt lige fået en lillebror.

Holmstrup Pensionistklub byder således på mange muligheder for fælles oplevelser.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt