Er du bekymret for et ensomt menneske i dit boligområde?

Det Opsøgende Team hører gerne fra dig, hvis du oplever, en isoleret nabo har brug for hjælp

Tekst Elsebeth Frederiksen

I Aarhus Kommune findes der et såkaldt Opsøgende Team, som skal hjælpe borgere, som lever i ekstrem isolation. Hvis en person er isoleret, kan det betyde, at han eller hun har psykiske vanskeligheder, er ensom, ikke har så meget menneskelig kontakt og har meget svært ved at have relationer til andre mennesker.

Det Opsøgende Team vil gerne have hjælp fra naboer, genboer eller andre i området, som kan have observeret en person, som kan være isoleret. Herefter vil Det Opsøgende Team tage kontakt til personen for at hjælpe vedkommende ud af isolationen. Det kan være via støtte til at skabe kontakt til andre mennesker.

Er du i tvivl? Henvend dig alligevel!
Alle borgere kan henvende sig til teamet. Det kan være naboer og genboer, men også folk, som til daglig bevæger sig rundt i området, kan ofte observere, hvis en beboer får brug for hjælp.

Selvom du ikke er sikker på, om beboeren reelt har brug for hjælp, er du stadig meget velkommen til at kontakte Det Opsøgende Team, og så kan teamets medarbejdere tage kontakt og foretage en vurdering af, om beboeren har brug for hjælp.

Tegn på isolation:
Ved personen: Sky, genert, undviger kontakt, påfaldende adfærd for eksempel tvangshandlinger, aparte gentagelser, anderledes rutiner, ændret døgnrytme, taler eller griner med sig selv. Går meget rundt i området uden at snakke med nogen. Har påfaldende påklædning, for eksempel forskelligt fodtøj, sommertøj om vinteren eller omvendt.

Ved boligen: Overfyldt postkasse, tildækkede vinduer, manglende eller fjernet navneskilt eller gule ruder.

Du kan henvende dig anonymt til Det Opsøgende Team
Henvend dig her: 87133686 eller dot@aarhus.dk
Se mere om teamet på www.aarhus.dk/opsoegende, hvor du også kan se en video om deres arbejde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt