Afd. 2: Søvangens vaskeri står over for flere udfordringer

Afdeling 2 – Søvangen

Beboerne må forudse prisstigninger i fremtiden

Vaskeriet har sit eget regnskab under Søvangens drift, og der har igennem flere år været underskud for vaskeriet. Et rimeligt underskud kan accepteres på den måde, at alle beboere må bidrage til driften over huslejen. Nu tegner det til, at underskuddet i indeværende år bliver så stort, at bestyrelsen ser sig nødsaget til at handle på det.

Vaskeprisen

Vaskeprisen i Søvangen er rimelig; så rimelig, at vaskeriet bliver brugt rigtig meget. Måske også så rimelig, at det bliver brugt udover beboerkredsen.

Desværre er prisen nok for lav, for bestyrelsen kan se, at der igen i år kommer et underskud på vaskeriets drift, og også et underskud, der er større end tidligere.

Man ser sig derfor nødsaget til at hæve vaskeprisen, men hvor skal den hæves – på vask eller tørring?

Hvis det bliver for dyrt, så vil mange selv anskaffe vaskemaskine, og det er nok ikke løsningen. Til vask hører også en tørreproces. Om sommeren kan den sagtens ordnes udendørs i haver og også nu på altaner. I vinterhalvåret skulle tøjtørring nødigt henvises til lejlighederne. Der er ikke behov for udledning af mere fugt i Søvangens lejligheder. Derfor er det ikke motiverende at sætte vaskeriets tørrepris i vejret, mener bestyrelsen.

Hvordan forbedre regnskabet?

Bestyrelsen vil også se på, om vaskemaskiner og tørretumblere på vaskeriet opfylder de mest moderne energisparekrav. Måske kan det betale sig at renovere til mere energi-venlige vaskemaskiner og/eller mere økonomiske tumblere. Opsætning af solpaneler er også en mulighed, der måske skal kikkes på.

Udfordring og opfordring

Som bruger af vaskeriet i Søvangen støder man indimellem på uafhentet vasketøj, der bare bliver liggende i maskinerne for til sidst at blive fjernet af andre beboere og til sidst rengøringspersonalet.

Man støder også på det modsatte, nemlig efterlysninger af tøj, der ”er blevet væk”. Kan det være rigtigt, at man ikke kan genkende sit eget tøj?

Uafhentet vasketøj, som andre beboere skal flytte, og som optager plads på vaskeriet.

Uafhentet vasketøj, som andre beboere skal flytte, og som optager plads på vaskeriet.

Brugernes ansvar – pas nu dit eget vasketøj

Som bruger har du et ansvar over for den fælles facilitet, du nyder godt af. Mange har travlt i hverdagen, specielt børnefamilier, men at sætte en vask i gang og så bare gå fra det hele. Det forstår man slet ikke. Tænk på dine medbeboere.

Det er jo dem, der skal tømme din maskine eller tørretumbler, hvis du selv glemmer det, og det er de andre beboere, der skal se på alt det glemte tøj, der ligger og fylder på vaskeriet. Ligeledes gælder det, at det er brugernes ansvar at rydde op efter sig. selv. Det er klart, at hvis du har griset, så rydder du op efter dig. Det gælder også fnuller i tørretumbler – det er dit vasketøj, der har griset, så det er dig, der skal fjerne fnuller fra paneler efter endt tumbling.

Et vaskeri med et frit system kan blive tvunget til ændringer

Søvangen har i mange år nydt godt af et vaskeri, hvor alle frit kunne komme og få sig en ledig maskine efter behov. Et system, som mange har foretrukket.

Hvis der er brugere, der ikke kan indordne sig de fælles få regler for brug af vaskeriet, så kan det overvejes at indføre videoovervågning. I værste fald kan det være nødvendigt at indføre reservation af vasketider, som det sker i andre boligafdelinger rundt i byen. Et system, som er meget stramt og ikke så fleksibelt, som det nuværende system, men et system, der registrerer brugen af de enkelte maskiner på bruger, dato og tidspunkt.

Det er bare så trist, at man skal bort fra et frit system for at kunne registrere og sanktionere de brugere, der ikke forstår de fælles vaske-spille-regler.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-06 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-06 September side 27
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2016-06 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data