Grønne tips til jul

Hvordan får du en grønnere jul?

Tekst Elsebeth Frederiksen

Julen er en hyggelig tid. Der skal gives gaver, danses om træet, spises masser af mad og selvfølgelig pyntes op. Julen kan sagtens også være grøn. Her er nogle tips til, hvordan du gør det.

Brug julepynten fra sidste år
Er det nødvendigt at købe nyt? Find det gamle pynt frem fra kælderen, og hæng det måske op andre steder, eller pynt lidt med nogle ekstra røde bånd. Julepynt er også hyggeligt, selvom det er brugt før. Det hænger der trods alt ikke så længe.

Nej tak til julereklamer
Du kan få alle reklamer elektronisk, så det er slet ikke nødvendigt med alle de glitrende reklamer, der fylder det hele. Du kan i stedet gå ind på en af de sider på nettet, som samler alle reklamer på en side. Du kan også downloade en app, som gør det samme.

Gør rent på en grøn måde
Hvis du også vil tænke på miljøet, når du gør rent, så køb Blomsten og Svanen. De er de to eneste officielle anerkendte miljømærker i Danmark. Når et produkt er mærket med Blomsten eller Svanen, betyder det, at de overholder skrappe miljøkrav, tager hensyn til sundhed og er af god kvalitet.

Du kan også tænke på miljøet, når du bager. Du kan nemlig få miljømærket bagepapir og muffinforme. Når du skal pynte bordet, kan du også få miljømærkede stearinlys og servietter.

Undgå madspild
Køb kun mad, der er behov for. Hvis du køber mere, er der mange gode måder at gemme rester på og bruge dem senere. Opbevar maden korrekt, så den holder længere. Tilbered kun den mad, der vil blive spist.

Der er mange flere gode råd på Miljøstyrelsens hjemmeside: http://mst.dk/groenne-tips/.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt