Hvad er der i pakken?

Nyt og spændende: Generationernes Hus

Tekst og fotos Bo Sigismund

Skræppebladet var med, da vinderprojektet for næste byggeri på havnen, kaldet Generationernes Hus, blev afsløret i december. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vil realisere et forsøg med byggeri, hvor grænserne mellem aldersgrupper, inde og ude, arbejde og fritid og by og natur skal åbnes. Det er store ambitioner, som kræver meget af arkitekter og planlæggere.

Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek og rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse Thomas Medom åbner pakken.

Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek og rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse Thomas Medom åbner pakken.

Hvad er der i pakken?

Hvad er der i pakken?

En stor pakke blev vist frem, og foreningsformand Keld Albrechtsen, tre rådmænd og to fagdommere talte om mål, indhold og visioner. Her skal jo tænkes både socialt, teknisk og økonomisk. Placeringen mellem Havnehusene og Havneholmen giver både lys, luft og læ, men i modsætning til andre byggerier i området bliver Generationernes Hus præget af åbne former – man kan gå ind, se ind og indenfor bevæge sig mellem boliger, institutioner og fritidsaktiviteter. Højden er varierende med op til 8 etager.

Ud af i alt 304 boliger får Brabrand Boligforening 40 ungdomsboliger og 40 familieboliger, hvor Aarhus Kommune står for 100 ældreboliger, 100 plejehjemsboliger og 24 boliger for voksne med handicaps. Byggeriet forventes færdiggjort i slutningen af 2019. Man kan se mere på www.generationerneshus.dk.
Det er for tidligt at anmelde eller kritisere, men alle forsøg fortjener at blive fulgt nøje op, så vi vender tilbage.

Sikke en flot gave!

Sikke en flot gave!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt