Afd. 15: Nisser og skeletter florerer i Hasselager

Afdeling 15 – Hasselager

Ghita maler og kreerer, og ideerne er mange

Tekst og fotos Ole Ryolf

I Hasselengen bor Ghita, som udover at passe hund og kat bruger en del tid på kreativitet med maling og dekupage.

Ghita lægger sidste penselstrøg på et af de store motiver.

Ghita lægger sidste penselstrøg på et af de store motiver.

Ghita blev allerede som barn fascineret af de flotte billeder, som hun så rundt omkring, og tidligt opstod interessen for også selv at udfolde sig. Indenfor de seneste år er det blevet til mange flotte kreationer.

”Jeg blev hurtigt klar over, hvor svært jeg syntes, det var – for selvom ideerne inde i hovedet er nemme at få over på papir, så er det meget sværere at få dem over på et lærred. Jeg beundrer virkelig de malere, som jeg indimellem er sammen med,” siger Ghita.

Et dekupage-motiv, lavet af servietter. Netop på dette billede fandt Deres udsendte en af de omtalte nisser.

Et dekupage-motiv, lavet af servietter. Netop på dette billede fandt Deres udsendte en af de omtalte nisser.

Dekupage fascinerer
Ghita har på det seneste kastet sig over dekupagen, hvor gamle fotos og for eksempel servietter sættes sammen og danner et helt nyt billede.

”Netop når jeg arbejder med decoupage, dukker der uventede motiver op, såsom dansende par eller sågar nisser og skeletter. Det synes jeg er rigtig morsomt. Så er det med at gribe inspirationen og ”forfølge” motivet og male det op. Jeg synes, det er op til beskueren at finde figurer og former i billedet, og ofte ser andre noget spændende, som jeg ikke lige selv havde fået øje på.”

Selvom Ghita anser sig selv som begynder indenfor dekupagen, har hun allerede deltaget i tre udstillinger med sine værker. Hun har udstillet i Den Danske Bank i Viby, på Folkestedet i Carl Blochs Gade i Aarhus, og lige nu kan nogle af hendes værker ses i en udstilling på Balkongalleriet i Odder (over Kvickly).

Vesterhavet som morgenvækning.

Vesterhavet som morgenvækning.

Vågner foran Vesterhavets bølger
På øverste etage i den lille lejlighed i Hasselengen fylder det store lærred godt op. Lærreder med delvist færdige billeder står langs væggene, og på alle hylder ligger skitser og udkast til nye motiver. Stuen præges af et stort maleri med dejlige, varme farver – og når Ghita slår øjnene op om morgenen, er det første, hun ser sit eget maleri med Vesterhavet som motiv.

En råskitse med H. C. Andersen – han skal nok blive god.

En råskitse med H. C. Andersen – han skal nok blive god.

Kontakt
Hvis du efter at have set billederne til denne artikel skulle være interesseret i at købe et af Ghitas billeder, kan hun kontaktes på telefon 50 66 64 84 eller mail dejly@live.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt