Afd. 6: Kreativ hygge i Holmstrup

Afdeling 6 – Holmstrup

Hygge med porcelænsmaling

Tekst og fotos Jens Skriver

Der arbejdes på livet løs.

Der arbejdes på livet løs.

Snakken gik livligt, og der blev arbejdet flittigt, da jeg besøgte porcelænsmaling i Holmstrup, der har til huse i Pensionistklubbens lokaler hver torsdag.
”Vi kommer her, fordi vi hygger os,” siger Jette.

Hun har fundet et fad formet som en gris i storskrald. Det er lige til at male på. Hun har også fundet mønstre og nogle fine gamle postkort, som hun gerne vil tegne af på en plade. Ellers finder de motiver fra bøger og blade og fra nettet. Andre maler nisser, fade og vaser.

Inspirationen er gensidig. De maler på hvidt porcelæn og glas. Else har gået til porcelænsmaling siden 1975. Hun startede sammen med sin søster. Det var hårdt, da deres mor var død, og de besluttede at gå til noget sammen. Rigmor startede i 1978. Men de har tidligere gået andre steder og malet hjemme.

Mønstret på tallerkenen er finere end dugen.

Mønstret på tallerkenen er finere end dugen.

Det formelle
Alt i alt deltager en 12-14 stykker. Læreren, Heidi Schütt Hedegaard, kommer fra Grønlykke Aftenskole. Hun skaffer også maling og andre materialer, som især købes i Djurslands Porcelæn i Nimtofte.

Aktiviteten har en lille fin ovn, som står inde på badeværelset. Medlemskab af Pensionistklubben er en forudsætning for at deltage. Alt imens der arbejdes, drøftes emner som gamle huse, bæredygtighed og frostvejr.

Så er der nisser til haven eller terassen.

Så er der nisser til haven eller terassen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt