Gellerup har meget at byde på

Generalforsamling i fællesrådet, der er det lokale talerør ind til kommunen

Tekst Helle Hansen

Hvordan skal Gellerup se ud i 2050? – det spørgsmål tog en lille snes lokale ildsjæle i vinter hul på ved en workshop, som var arrangeret af Gellerup Fællesråd. Her kom en række forskellige bud på, hvordan blandt andet områdets pladser og arealer vil kunne udvikle sig, sideløbende med de aktiviteter, som foregår i forbindelse med Helhedsplanen. Resultatet af vinterens workshops er blevet samlet i en såkaldt lokalsamfundsbeskrivelse, der er blevet indsendt til Aarhus Kommune i forbindelse med behandlingen af Lokalplan 2017.

Grundlovsfest i 8220
Ellers er fællesrådet med til at koordinere forskellige lokale projekter og initiativer. Blandt kulturarrangementer er der fejringen af den årlige grundlovsfest, der i år fejres sammen med Gammel Brabrand og resten af 8220 under overskriften ”Sammen om Brabrand”. Det bliver en fødselsdagsfest, der starter i Gellerup allerede ved midnatstid i E&P Huset, og som om eftermiddagen rykker ned til Brabrand Rostadion, hvor grundlovstalerne er Øzlem Cekic og Bent Melchior. Om aftenen rykkes der så atter tilbage til Gellerup, hvor der foregår forskellige kulturaktiviteter og sluttes af med fællesspisning.

Høringssvar og trafikplaner
Fællesrådet deltager i de årlige møder mod Aarhus Kommune, hvor der diskuteres forskellige emner af bred karakter, der er relevante for lokalområderne. Det er blandt andet her, borgerne kan forsøge at yde indflydelse på trafikplaner og andre politikker.

Alle kan melde sig ind i fællesrådet, som både optager foreninger, institutioner og privatpersoner som medlemmer. Årets generalforsamling foregår tirsdag den 30. maj kl. 19.00 i E&P Huset.

Klik for at se stor størrelse

Klik for at se stor størrelse
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt