Nye vedtægter til afstemning

Det kommende repræsentantskabsmøde skal behandle forslag om nye vedtægter for boligforeningen

Når boligforeningens repræsentantskab den 29. maj mødes til det årlige repræsentantskabsmøde, skal de blandt andet tage stilling til et forslag om nye vedtægter for Brabrand Boligforening med henblik på godkendelse på mødet.

”Disse forslag til vedtægtsændringer består dels af redaktionelle ændringer, dels af konsekvensændringer som følge af nye normalvedtægter for almene boliger, som trådte i kraft den 13/6-2016,” fortæller Peter Iversen, der er formand for foreningsbestyrelsens drifts- og administrationsudvalg.

Boligforeningens egne vedtægter er opbygget gennem en lang historisk periode. De trængte til en revision, og da man nu var i gang med ændringer, har man valgt en model, der ligger så tæt på normalvedtægten i opbygning som muligt. Samtidig har man fået opdateret de nye bestemmelser, primært med anvendelse af digitalt værktøj og forholdet til den centraliserede venteliste Aarhus Bolig.

Farvel til de ikke-bolighavende i repræsentantskabet

De nye vedtægter, hvis de vedtages, kommer blandt andet til at få betydning for den gruppe, der i dag repræsenterer de ikke-bolighavende medlemmer af Brabrand Boligforening, og som hidtil har haft tre medlemmer i repræsentantskabet.

Peter Iversen har hertil forklaret, at Brabrand Boligforening er den eneste boligforening, der har denne særregel i sine vedtægter. En historisk anakronisme fra boligforeningens barndom, hvor folk stod i lang tid på venteliste til en bolig. En bestemmelse, som tiden nok er løbet fra.

I dag gælder medlemskab af boligforeningen jo fra den dag, man står på venteliste i Aarhus Bolig.

Hvis ændringen vedtages, betyder det, at de nuværende ikke-bolighavende repræsentantskabsmedlemmer mister deres plads i repræsentantskabet, da ændringen træder i kraft straks efter en eventuel vedtagelse.

Bolighavende eller ikke-bolighavende i foreningsbestyrelsen

Repræsentantskabet vælger også foreningsbestyrelsen. Mindst fire af de syv foreningsbestyrelsesmedlemmer inklusive formand og næstformand skal bo i boligforeningen, siger normalvedtægten, og de nye vedtægter har samme bestemmelse.

Peter Iversen medgiver, at der ikke har været enighed om reglen. Der har været modstand i bestyrelsen, idet der er en holdning til, at alle bestyrelsens medlemmer skal være beboere i boligforeningen på valgtidspunktet for at kunne vælges af repræsentantskabet til foreningsbestyrelsen. De mener, at det må være et helt naturligt krav til boligforeningens bestyrelse, at man har en bolig i foreningen, når man som øverste ledelse skal forvalte foreningens interesser.

Her har det så været på tale at stille et modforslag om, at medlemmer af foreningsbestyrelsen skal bo i boligforeningen den dag, der skal stemmes om vedtægtsændringerne.

Baggrunden for at fastholde normalvedtægten uddyber Peter Iversen med denne begrundelse:

”Man bør ikke fratage repræsentantskabet mulighed for at vælge ikke-bolighavende til foreningsbestyrelsen. Det er ikke hensigtsmæssigt at begrænse repræsentantskabets mulighed for at pege på personer, der ligger inde med særlige erfaringer, og som gerne stiller op i bestyrelsen, selv om de ikke er beboere i foreningen. Personer, der er villige til at stille op, og som har mange erfaringer for dette arbejde, er givende og en berigelse for en bestyrelse.”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-03 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-03 Maj side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-03 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Repræsentant­skabs­møde
    Nye vedtægter til afstemning
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data