Mindeord for Anton Sørensen

Boligforeningens formand gennem to perioder er gået bort

Af Susanne, datter

Anton Sørensen

Anton Sørensen

Anton Sørensen sov stille ind i sit hjem i Mårslet søndag den 29. oktober. Han blev 83 år gammel. Anton Sørensen blev født i 1933 i Nr. Tranders ved Ålborg som den næstyngste af fem søskende, hvoraf to brødre som voksne emigrerede til Canada, og en søster bosatte sig i Sverige.

Efter endt skolegang kom han i lære som automekaniker og var senere inde som soldat ved gardehusarregimentet i Næstved og senere til Kronborg. Efterfølgende havde han en lederstilling i Forsvaret og underviste også på aftenskole.

I 1962 søgte han og fik en stilling som ledende faglærer indenfor autofaget på Århus Tekniske Skole, hvor han var, til han gik på pension i 1996. I den periode blev han også valgt som formand for lærerforeningen og for personaleforeningen og desuden også som tillidsmand, ligesom han desuden var engageret i og med til at udvikle Statens Erhvervspædagogiske Uddannelser.

Det, som optog Anton Sørensen mest, var arbejdsmiljø og sikkerhed, og han blev Århus Tekniske Skoles sikkerhedsleder, og det var han, til han gik på pension.

Bopæl i flere afdelinger
Efter i en årrække at have boet i hus i Gl. Brabrand flyttede Anton Sørensen i forbindelse med en skilsmisse til en lejlighed i Gellerupparken, hvor han boede i en årrække. Herefter flyttede han til Skovgårdsparken, for som sidste sted indenfor Brabrand Boligforening i marts 1993 at flytte til Hans Broges Parken, hvor han boede indtil 15. september 2007.

22 år i foreningsbestyrelsen
Mens Anton Sørensen boede i Brabrand Boligforening, besad han flere poster. Han var medlem af foreningsbestyrelsen fra april 1979, hvor han den 1. februar 1987 blev konstitueret formand.

Den 22. april 1987 blev han af repræsentantskabet valgt som formand, og det var han indtil den 26. maj 1993. Efter et slip som foreningsbestyrelsesmedlem i fire år blev han i maj 1997 igen valgt til formand. Det var han indtil repræsentantskabsmødet i maj 1999, hvor han trådte af som formand. Han fortsatte dog i bestyrelsen indtil 22. maj 2001, hvor han trådte endeligt ud af foreningsbestyrelsen.

Uhelbredeligt nysgerrig
Fra september 2007 og frem til sin død boede Anton Sørensen i Mårslet, hvor han ligeledes fulgte med i, hvad der rørte sig i lokalsamfundet.

”Han var uhelbredeligt nysgerrig og kunne ikke blive færdig med at leve,” som præsten så smukt og rigtigt udtrykte det ved bisættelsen.

Anton Sørensen indgik nyt ægteskab i 1984, og det ægteskab varede hans liv ud. En af de allersidste nyheder, Anton Sørensen fik, inden han gik bort, var, at han skulle være oldefar. Det glædede han sig utroligt meget til, men nåede jo desværre ikke at opleve dette. Anton Sørensen efterlader sig tre børn og fem børnebørn udover sin enke.

Æret være Anton Sørensens minde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt