Afd. 6+11+12+19: Holmstrups ikoniske varmemester er død

Afdeling 6 – Holmstrup
Afdeling 11 – Odinsgård
Afdeling 12 – Thorsbjerg
Afdeling 19 – Bronzealdervænget

Mogens Rasmussen 1948-2020

Tekst og foto Jens Skriver

Mogens Rasmussen, Holmstrups ikoniske varmemester gennem lige ved 30 år, er død. Han var således varmemester i Holmstrup fra 1985 til 2013. Han nåede at få driftssamarbejdet med, og i de sidste år var han også varmemester for Thorsbjerg, Odinsgård og Bronzealdervænget. Af uddannelse var han maskinmester og kom fra en stilling ved Danfoss. I sin unge år var han en dygtig fodboldspiller, og han var også god til badminton.

Mogens ved sin afskedsreception i 2013.

Mogens ved sin afskedsreception i 2013.

Han forstod at møde beboerne i øjenhøjde, samtidig med han var en faderskikkelse for mange. Som Edvin Juhl sagde i sin tale ved hans 25-års jubilæum: ”Du har netop forstand på mennesker. Ikke fordi du snakker dem efter, men fordi du på din gode og venlige måde lytter, vejleder og påtaler i de rette doser efter behov.”

Han tog den hårde tørn ved Holmstrups store renovering i 1990’erne.

Indtil for nylig boede Mogens på Thorsbjerg, hvor han deltog aktivt i det sociale liv. Det gjorde samtidig, at det var nemt at få fat i ham, når der var problemer uden for arbejdstid i Holmstrup. Han var meget hjælpsom, og folk kunne banke på eller ringe på de mærkeligste tidspunkter.

Skæbnen var hård ved ham. Få år efter han gik på pension, blev han ramt af alvorlig sygdom. Den sidste tid boede han på plejehjem.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt