Søndag den 17. december kommer den nye busplan

Med Midttrafiks nye busplan kommer der både en ny buslinje og nye ruter til Gellerup

Tekst Helle Hansen. Kort Midttrafik

Med den ny busplan får beboerne i Skovsgårdsparken længere vej til 4A, som bliver flyttet over til at køre nedad Karen Blixens Boulevard fra Bazar Vest til City Vest. I stedet bliver busdriften på Sigridsvej erstattet af den nye linje 22, der bliver en såkaldt ringrute med start og slut på rutebilstationen.

Protest gav lidt flere afgange
Da busruterne sidste år blev sendt i høring af Midttrafik og Aarhus Kommune, protesterede Gellerup Fællesråd på vegne af lokalområdet over den fremtidige dårlige betjening af Sigridsvej med flytningen af linje 4A.

Fællesrådet havde foretræde for Teknisk Udvalg for at argumentere for en anden linjeføring af blandt andet linje 15 rundt om Gellerup. Fællesrådets forslag til ændringer af planen blev dog ikke hørt af politikerne.

Dog blev kritikken til dels hørt, i forhold til at der i første omgang kun var lagt op til, at den nye linje 22 skulle have kørt på hverdage i dagstiden. I den nye køreplan kører linje 22 også om aftenen på hverdage og midt på dagen lørdag og søndag.

Klik for stor størrelse

Linjke 22. Klik for stor størrelse

Gennem hele byen
Ringruten linje 22 går fra rutebilstationen via Klostertorvet og Christiansbjerg over Hasle til Toveshøj, som atter får bus forbi Toveshøjskolen efter flere års venten. Derfra fortsætter linje 22 ned mod City Vest ad Sigridsvej, og derfra køres via Gl. Åbyhøj til Åbyhøj og videre over Ringgadebroen til Harald Jensens Plads, inden turen via Langenæs går retur til rutebilstationen. En rundtur, der i alt kommer til at tage knap en time og et kvarter.

Timedrift i dagstiden
Linje 22 kommer til at få timedrift begge veje. På hverdage fra ca. klokken syv om morgenen til klokken 22 om aftenen, mens bussen om lørdagen kører i timedrift mellem 11 og 16 og om søndagen mellem 12 og 16. Se præcise afgange på www.midttrafik.dk

Linje 4A’s nye rute
Den hurtige A-rute, 4A, kommer stadig til at køre gennem Gellerup. Men her bliver der tale om et nyt stoppested på Verdenspladsen, midt i Gellerup cirka for enden af Dortesvej. Og derudover kommer der et stoppested på Tinesvej ved den nordøstlige parkeringsplads ved City Vest.

Derudover er der ikke ændringer på hverken antallet af afgange eller tidsrum, hvor A-linjen kører.

Klik for stor størrelse

Linje 4A og 43. Klik for stor størrelse

Linje 15 kører samme rute
Linje 15, som også kører omkring Gellerup, fortsætter med at køre ad Edwin Rahrs Vej og nedad Gudrunsvej forbi GLOBUS1 ind til byen og retur i modsatte retning.

Her havde fællesrådet forsøgt at få linje 15 til at køre syd om Gellerupparken via Sigridsvej forbi City Vest på vejen om til GLOBUS1. Men på trods af, at rådmand Kristian Würtz efter udvalgsmødet på Facebook efterfølgende roste fællesrådet for deres fremlæggelse, så vendte teknikudvalget tommelfingeren nedad til forslaget om at ændre linje 15´s rute.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt