Tilbageblik på Gellerup og omegn

Gamle fotos fra Skræppebladets arkiv fik sat dato og navne på

Af Helle Hansen, foto Helle Hansen

En tirsdag aften i november tog en lille flok foto-interesserede imod invitationen til at være med til at se på gamle billeder fra Skræppebladets arkiv. Og det blev en hyggelig aften down memory lane for de fremmødte.

Der blev peget og grinet og nævnt navne, da de gamle billleder kom op på lærredet.

Der blev peget og grinet og nævnt navne, da de gamle billleder kom op på lærredet.

Arrangementet foregik Sleep-in Cafeen på hostellet i Gellerup. Her bød billedkunstner Maj Hasager velkommen. Hun har siden 2015, som kunstner hos Sigrids Stue, været i gang med at indsamle personlige billeder fra Gellerup og Toveshøj, og derudover har hun også indscannet rigtig mange billeder fra Skræppebladets arkiv, der findes på Brabrand-Årslev lokalarkiv på Gellerup Bibliotek.

En del af billederne havde hverken dato eller fotograf angivet, så et af målene med arrangementet var at få hjælp til at skrive ned, hvem, hvad, hvor og hvornår billederne er fra.

Blandt de fremmødte var blandt andet Skræppebladets fotograf gennem mange år, Bo Sigismund, der også selv tidligere har boet i Gellerupparken i mange år. Han kunne komme med rigtig mange gode oplysninger og også sætte navne på de fleste af de personer, som optrådte på billederne.

Der er stadig rigtig mange billeder, som mangler tekst og oplysninger. Så arrangementet vil sikkert blive gentaget i løbet af det nye år, hvor det også vil blive annonceret i Skræppebladet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt