Havnehusene vinder fagpris

Brabrand Boligforening blev tildelt Boligforeningernes Landsforenings pris for bedste nybyggeriprojekt i forbindelse med Almene Boligdage 2017

Af Keld Laursen

Prisoverrækkelse

Som noget nyt har Boligforeningernes Landsforening stiftet fem fagpriser for at hylde de almene boligorganisationer, der landet over arbejder for at skabe gode vilkår for deres beboere. Havnehusene var i år indstillet i kategorien Bedste Nybyggeri.

I forbindelse med messen Almene Boligdage blev der fredag d. 17. november afholdt en afstemning om, hvilke boligprojekter der skulle vinde de fem eftertragtede fagpriser.

Havnehusene vandt prisen i tæt konkurrence med den ombyggede kirke, Samuels Hus, i København.

Administrationschef Susanne Witting og afdelingsformand Ebbe Meldgaard tog imod prisen.

I begrundelsen fremhævede dommerpanelet den måde, Havnehusene lægger op til fællesskaber – for eksempel opgangsfællesskaber og fællesskaber mellem unge, familier og seniorer. Også Havnehusenes arkitektur og den fine teglstensfacade blev fremhævet.

Vi ved alle, at der løbende har været og stadig er forskellige udfordringer af mere teknisk karakter, som vi fortsat arbejder på at få løst. Men den fine pris vidner heldigvis om, at der samtidig er mange kvaliteter i Havnehusene.