PKA investerer 350 millioner kroner i Gellerup

Pensionskasse vil bygge midt i Gellerup. Blok 7 på Gudrunsvej skal renoveres af JCN Bolig

Af Morten Korsgaard, foto Helle Hansen

En af landets største pensionskasser, PKA, investerer nu 350 millioner kroner i at bygge boliger i Gellerup, og samtidig skal JCN Bolig modernisere boligerne i blok B7, Gudrunsvej 68-76. Det blev offentliggjort midt i januar.

Nyheden medførte en stor landsdækkende mediebevågenhed, fordi PKA, som første institutionelle investor, køber jord inde midt i Gellerup for at bygge ca. 190 blandede boliger.

”Vi ser store muligheder i visionerne for Gellerup, der allerede er i gang med at blive en dynamisk bydel. Det er en robust investering, der både giver vores medlemmer et godt afkast, og vi er med til at understøtte udviklingen af området til en levende bydel med en større mangfoldighed af beboere og boligtyper af god kvalitet,” fortæller Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA, og tilføjer:

”Området har en attraktiv beliggenhed tæt på Aarhus centrum, og vi tror på, at flere investorer også får øjnene op for perspektiverne for Gellerup.”

Der er nu kommet banner op på gavlen af B7, som viser, hvordan renoveringen  kommer til at se ud.

Der er nu kommet banner op på gavlen af B7, som viser, hvordan renoveringen
kommer til at se ud.

Moderne byhuse
Entreprenørfirmaet JCN Bolig har sammen med PKA udviklet det samlede projekt, hvor JCN Bolig skal modernisere blok B7 for ca. 105 millioner kroner. Her bliver den nederste etage ombygget sammen med stueetagen til moderne byhuse, mens de resterende etager totalrenoveres. I opgangen Gudrunsvej 76 bliver venstre- og midterlejligheder lagt sammen og delt på tværs og bygget om til tilgængelighedsboliger med nye vinduer og karnapper i sydgavlen af blokken.

På vej mod attraktiv bydel
”Det er glædeligt, at en af landets største pensionskasser køber ind på den stærke vision om at gøre Gellerup til en attraktiv bydel med spændende boliger i forskellige kvarterer, hvor familierne kan leve et godt liv i en variation af boligtyper,” siger Brabrand Boligforenings direktør, Keld Laursen. Han fortæller, at de ca. 190 nye familieboliger kommer til at ligge i hjertet af området med direkte adgang til den store bypark, som står færdig i 2018, og tæt på den kommende Sports- og Kulturcampus.

”Det er vigtigt, at investorer tror på visionen for bydelens udvikling, og det gør PKA, der med investeringen bekræfter, at udviklingen mod en attraktiv bydel er på rette vej. Investeringen er også med til at udvikle bydelen med forskellige kvarterer med hver deres særegenhed,” fastslår Keld Laursen.

Gellerup vokser med Aarhus
Befolkningstallet i Aarhus forventes at stige fra 340.000 borgere i dag til 450.000 i 2050, og udviklingen i Gellerup er ifølge borgmester Jacob Bundsgaard en vigtig prioritering for Aarhus i de kommende år.

Gellerups indbyggertal forventes over de næste ti år at stige fra 6.000 til op imod 14.000.

”Gellerup er en vigtig del af Aarhus, og derfor er udviklingen af bydelen afgørende for hele byen. Skal vi lykkes med udviklingen af Gellerup, er det afgørende, at både private og offentlige spillere tager et ansvar og byder ind. Derfor betyder det meget for os som by, at en stor privat investor ser potentialet i bydelsudviklingen i Gellerup og byder ind med et projekt, der vil give borgerne i Aarhus endnu flere boliger at vælge imellem,” siger Jacob Bundsgaard.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt