Hvad du kan forvente, når du venter dig

Læserbrev

Det er spændende at blive ungdomsafdelingsforælder, men med forælderskabet kommer også et stort ansvar, som Brabrand Boligforening mangler at få øjnene op for.

Brabrand Boligforening er gravid med to nye ungdomsafdelinger. Snart kommer foreningen til at vrimle med små nye beboere, og hvor bliver det skønt.
Men som enebarnet i foreningen, synes vi i afdeling 19, at vi ville give foreningsbestyrelsen og andre, der er interesserede, et godt råd med på vejen.

For at få ungdomsafdelinger er jo ikke noget, der kun er for sjov og god pr. Det er også et stort ansvar.
Sådan en ny afdeling, og særligt en ungdomsafdeling, er jo ganske uerfaren i denne verden af beboerdemokrati, repræsentantskaber og afdelingsbestyrelser, og det må man ikke glemme som nybagt forælder.
Man kan ikke forvente samme selvstændighed og viden af de helt nye, som man kan af de gamle kendinge. Man må simpelthen sørge for at opdrage sin nye afdeling, så den også kan stå på egne ben!

Det er vores indtryk, at foreningen ikke er opmærksom på, at ungdomsafdelinger har andre udfordringer end de gamle etablerede afdelinger.
Der er i hvert fald ikke ret mange, der har understøttet vores indføring i beboerdemokratiet i afdeling 19.
Det er selvfølgelig ikke ondt ment, det er vi klar over. For selvfølgelig vil I alle gerne have os og de nye små med i fællesskabet, men vi har bare slet ikke samme forudsætninger som jer.

Beboerne i en ungdomsafdeling vil oftest være nyflyttere og sågar førstegangsflyttere, og hvis man kommer lige hjemme fra familiens skød, er det altså ikke sikkert, at man forstår sig på, hvad det vil sige at bo i en boligforening med demokrati og medbestemmelse. Man ved måske slet ikke, hvorfor man overhovedet skulle engagere sig i sin afdelingsbestyrelse – eller i det hele taget, hvad sådan én laver – og så er der jo altså alt det med vennerne, lektierne og forelæsningerne, som tager ens tid, så det er ikke sikkert, man får læst de vedtægter, der ligger gemt i støvet på bbbo.dk.

Alt det kan man måske godt glemme som nybagt ungdomsafdelingsforælder. Derfor vil vi, den lille teenager på Bronzealdervænget, minde foreningen om det og opfordre til, at der i samarbejde med de eksisterende repræsentanter for de studerende bliver lagt en strategi for, hvordan vi bedst indfører de nye afdelinger i den skønne og spændende verden, beboerdemokratiet kan være.

Og bare rolig, vi har lært lidt om systemet siden vores bestyrelse rejste sig fra dvalen sidste år, så vi skal nok formelt stille forslag om det samme til repræsentantskabsmødet i år. Vi glæder os til at se jer alle sammen.

Af Mathias Ottesen,
bestyrelsesmedlem afd. 19

Arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen: Bronzealdervænget
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt